Otasowie moet zich eerst bij Club NXT bewijzen

Owen Otasowie, nieuwe middenvelder van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 19 : New signing for Club Brugge Owen Otasowie , an American midfield player followed during his first day at his new club for medical tests, photoshoot, social at the Club Brugge Belfius Basecamp. Pictured on August 19, 2021 in Brugge, Belgium, 19/08/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Owen Otasowie deed weliswaar een helft mee in een oefenwedstrijd tegen Kortrijk, maar het is nog altijd wachten op zijn eerste opwachting in een officieel duel van Club Brugge. Maandagavond kan er wel alvast een glimp van hem worden opgevangen. Hij staat namelijk aan de aftrap van het duel van Club NXT met Standard U21.

Otasowie is niet de enige ‘grote’ naam die maandagavond zijn opwachting maakt bij de beloften. Rik De Mil doet namelijk ook een beroep op Senne Lammens, Ignace Van der Brempt, Tibo Persyn, Daniel Pérez en Antonio Nusa. Laatstgenoemde kwam onlangs over uit Noorwegen en kwam, evenals Otasowie, nog niet in actie voor de hoofdmacht. Nusa deed wel al een helft mee in de UEFA Youth League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Hij weet dus hoe het is om met Club NXT in actie te komen.

Voor Otasowie wordt het daarentegen een nieuwe ervaring. Weinigen hadden verwacht dat hij zijn eerste ‘officiële’ minuten in het blauwzwarte tenue bij de beloften zou maken. De Amerikaan verruilde Wolverhampton afgelopen zomer voor Club Brugge. De Belgen telden vier miljoen euro neer voor de middenvelder, die van mening was dat hij bij Wolverhampton te weinig uitzicht op speeltijd had. In Brugge zag hij meer kansen. We wachten echter nog op zijn officiële debuut in Blauw-Zwart. Hij behoorde weliswaar al twee keer tot de wedstrijdkern – tegen KAA Gent en Charleroi – maar Philippe Clement deed nog geen beroep op hem.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws