‘Otasowie maakt geen goede indruk bij Club NXT’

Club NXT, de beloften van Club Brugge
LOKEREN, BELGIUM - NOVEMBER 14 : The players of Club Brugge NXT pictured before the 1B Pro League match between Club Brugge NXT and KVC Westerlo at the Daknam stadium on November 14, 2020 in Lokeren, Belgium, 14/11/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Het wil nog niet echt vlotten met Owen Otasowie bij Club Brugge. De Amerikaan kwam van de zomer voor vier miljoen euro over van Wolverhampton, maar heeft nog geen (officiële) minuut gespeeld voor Blauw-Zwart. Maandagavond maakte hij zijn opwachting bij Club NXT, maar ook daar kon hij geen goede indruk achterlaten.

Club Brugge zocht body en loopvermogen voor het middenveld. In die zoektocht kwam de landskampioen dus uit bij Otasowie. De Amerikaan sloeg bij Wolverhampton een nieuwe aanbieding op zak omdat hij naar eigen zeggen niet genoeg uitzicht op speeltijd had. Bij Club Brugge zag hij meer kansen voor zichzelf weggelegd. Otasowie is inmiddels een maand in Brugge en we kunnen nu wel stellen dat hij een ongelukkig begin beleeft. Zo kwam hij dus nog geen minuut in actie in een officiële wedstrijd.

Otasowie deed wel een helft mee in de oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk, maar volgens Het Laatste Nieuws kon hij toen niet bekoren. Daarna ontbrak hij in de selectie voor de thuiswedstrijden tegen KV Oostende en PSG, volgens Philippe Clement omdat hij niet ‘wedstrijdfit’ was. Drie dagen na PSG, op bezoek bij Charleroi, behoorde hij opeens wel tot de kern. Dat kon toch niet helemaal los worden gezien van de absentie van Ruud Vormer én Noah Mbamba… Afijn, een ongelukkige start dus.

Maandagavond maakte hij zijn opwachting bij Club NXT. Hij slaagde er echter niet in om het verschil te maken. Integendeel zelfs. Twee twitteraars die aanwezig waren in The Nest, de thuishaven van de beloften, vonden hem, op z’n zachtst gezegd, geen goede indruk maken. In de eerste helft liep hij zelfs tegen een gele kaart aan.

Club NXT ging overigens met 0-2 onderuit tegen Standard U21. De eerste nederlaag van het seizoen voor de ploeg van Rik De Mil.

Laatste nieuws

Reacties

guest
4 Reacties
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws