‘Otasowie kon Clement nog niet overtuigen’

Owen Otasowie, nieuwe middenvelder van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 19 : New signing for Club Brugge Owen Otasowie , an American midfield player followed during his first day at his new club for medical tests, photoshoot, social at the Club Brugge Belfius Basecamp. Pictured on August 19, 2021 in Brugge, Belgium, 19/08/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Owen Otasowie staat weliswaar op de spelerslijst voor de Champions League, maar of we hem woensdag ook in actie zullen zien tegen Paris Saint-Germain, is nog maar de vraag. Afgelopen vrijdag liet Philippe Clement hem nog buiten de kern voor KV Oostende.

Club Brugge nam Otasowie van de zomer voor een slordige vier miljoen euro over van Wolverhampton. De Engelsen hadden hem graag langer binnenboord gehouden, maar vanwege een gebrek aan uitzicht op speeltijd besloot de middenvelder eieren voor zijn geld te kiezen. Bij Blauw-Zwart hoopt hij zich terug in de kijker van de Amerikaanse nationale ploeg te spelen.

Hij zal echter geduldig moeten wachten op zijn kans. Het was al bekend dat Clement hem rustig zou brengen, maar na zijn debuut in de wedstrijdselectie tegen KAA Gent, leek hij in het thuisduel met KV Oostende toch zijn rentree te gaan maken. Ware het niet dat Clement helemaal geen plek voor hem had. De oefenmeester gaf de voorkeur aan andere namen. Volgens Het Laatste Nieuws niet omdat hij móést kiezen, maar omdat Otasowie ‘nog niet in zijn bovenste schuif ligt’.

De Amerikaan deed onlangs een helft mee in een oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk. Bij afwezigheid van meerdere internationals dé uitgelezen kans om zich te laten zien, maar zijn optreden viel naar verluidt niet in de smaak bij Clement. Dat moest hij vrijdag dus bekopen met een plek op de tribunes. Of Clement woensdag wél een beroep op hem doet, is dus nog maar de vraag. De coach was erg tevreden over het optreden van zijn ploeg tegen KV Oostende. Het ziet er dan ook niet heel goed uit voor Otasowie. Tenzij hij op de trainingen nog een onomstreden indruk weet te maken…

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws