Otasowie klaar voor eerste minuten in Blauw-Zwart

Owen Otasowie, nieuwe middenvelder van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 19 : New signing for Club Brugge Owen Otasowie , an American midfield player followed during his first day at his new club for medical tests, photoshoot, social at the Club Brugge Belfius Basecamp. Pictured on August 19, 2021 in Brugge, Belgium, 19/08/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Owen Otasowie verruilde Wolverhampton van de zomer met veel verwachtingen voor Club Brugge, maar zijn talent heeft hij nog niet kunnen tonen. Hij deed weliswaar een helft mee in de oefenmatch tegen KV Kortrijk, maar het is nog wachten op zijn eerste officiële opwachting in Blauw-Zwart. Daar kan zaterdagavond in Charleroi verandering in komen.

Club Brugge was de hele zomer bezig om de voorhoede te versterken. Nadat in de namen van Tibo Persyn en Stanley Nsoki de eerste (defensieve) versterkingen een feit waren, verlegde Blauw-Zwart de focus op andere posities. Ook het middenveld kon een update gebruiken. In de zoektocht naar een speler die het middenveld van Club van meer loopvermogen en body kon voorzien, kwam de landskampioen uit bij Owen Otasowie.

Otasowie kon bijtekenen bij de nummer dertien van het afgelopen seizoen in Engeland, maar had daar geen oor naar. Het ontbrak volgens hem aan perspectief. Een overstap naar Club zag hij daarentegen wel zitten. De Belgen telden vier miljoen euro neer voor zijn komst. Philippe Clement vertelde op de dag van zijn komst al dat Otasowie tijd nodig zou hebben. We zijn inmiddels bijna een maand verder en we wachten nog altijd op een eerste glimp van de Amerikaan. In een officiële wedstrijd, welteverstaan. Hij kwam namelijk wel al een helft in actie tijdens het oefenduel met KV Kortrijk.

Tegen KV Oostende en PSG ontbrak hij omdat hij volgens Clement ‘niet wedstrijdfit’ was. Opvallend, omdat Otasowie in Gent nog wel tot de kern behoorde. In de selectie voor het bezoek aan Charleroi heeft Clement wel plek voor hem. Dat kan onmogelijk los worden gezien van de absentie van Ruud Vormer en Noah Mbamba. Duidelijk is dat Otasowie geduld moet hebben. Wellicht dat dat in het Stade du Pays de Charleroi wordt beloond…

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws