Oktober wordt nu al een cruciale maand voor Club

Philippe Clement in de thuiswedstrijd tegen Eupen
BRUGGE, BELGIUM - JULY 25: Coach Philippe Clement of Club Brugge during the Belgian Jupiler Pro League match between Club Brugge and KAS Eupen at Jan Breydelstadion on July 25, 2021 in Brugge, Belgium (Photo by Perry van de Leuvert/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
©Orange Pictures/Photo News

Hoewel Club Brugge eerst nog aantreedt tegen RB Leipzig, kunnen we nu al stellen dat de maand oktober cruciaal zal worden voor het verdere verloop van het seizoen. Naast de start van het bekertoernooi en het thuisduel met Manchester City staan namelijk ook de toppers tegen Anderlecht en Antwerp FC op het programma.

Club Brugge was er alles aan gelegen om het seizoen goed te beginnen. Hoewel de eerste officiële wedstrijd van het seizoen direct de eerste prijs opleverde, kunnen en moeten we twee maanden later toch concluderen dat Blauw-Zwart niet heel veel heeft geleerd van de matige start in het afgelopen seizoen. Sterker nog, toen had de ploeg van Philippe Clement na negen wedstrijden meer punten dan nu het geval is. De landskampioen verloor in de competitie al punten tegen onder meer Eupen, Cercle en OH Leuven. Clubs waarvan, met alle respect, altijd moet worden gewonnen.

Dat Clement en co ondanks de matige start alsnog bovenaan staan, hebben ze dan ook vooral te danken aan de falende concurrentie. Ook Anderlecht, Antwerp en KRC Genk lieten in de afgelopen weken al de nodige punten liggen. Zo had Paars-Wit in een paar dagen tijd twee keer de kans om op één punt van Club te komen, maar liet het beide kansen liggen. Ook zondagavond op bezoek bij KV Oostende kon de ploeg van Vincent Kompany niet winnen, al zal het gelijkspel, na bijna een helft met een man minder te hebben gestaan, veel deugd doen. De voorsprong van Club op Anderlecht blijft dus drie punten.

Topper in Brussel

Die voorsprong kan volgende week weg zijn. Club Brugge gaat dan op bezoek bij de rivaal, waar het vorig seizoen niet wist te winnen. Niet in de reguliere competitie en ook niet in de play-offs. Drie punten zijn dan ook zeker geen zekerheidje. Zeker niet omdat Club dinsdagavond nog aantreedt in en tegen Leipzig, terwijl Anderlecht geen Europese verplichtingen heeft. De ploeg van Clement wacht dus een belangrijke week. De weken erna worden zo niet nog belangrijker. Op 24 oktober is het namelijk Antwerp-Club Brugge. Een paar dagen later begint voor Blauw-Zwart het bekeravontuur, thuis tegen Deinze. Nog voor de kraker op de Bosuil komt Manchester City naar Jan Breydel.

In het slechtste geval is Club volgende maand geen koploper meer, out in het bekertoernooi en uitgespeeld in Europa. Maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit. Het geeft daarentegen wel aan hoe belangrijk volgende maand wordt voor Clement en zijn manschappen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws