Nieuwkomers bezorgen Club gewenste boost

Jack Hendry maakt een sterke indruk in zijn eerste wedstrijden bij Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 10 : Jack Hendry defender of Club Brugge substituted for Brandon Mechele defender of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KV Oostende on September 10, 2021 in Brugge, Belgium, 10/09/2021 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

Club Brugge zit op een roze wolk. En dat heeft de ploeg van Philippe Clement ook wel verdiend. Na de overtuigende zege op KV Oostende, volgde woensdagavond een ijzersterke wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Een overwinning leverde het optreden niet op, maar wel een enorme boost midden in een belangrijke en drukke periode. De ‘opmars’ van Blauw-Zwart kan en mag niet los worden gezien van de entree van enkele nieuwkomers.

”Je moet blijven verversen, je moet de boel in beweging blijven houden. Met dezelfde jongens blijven winnen, is onmogelijk. Als we verliezen, voeren we veranderingen door. Maar als we winnen, voeren we ook veranderingen door”, zei Manchester City coach Pep Guardiola in de aanloop naar de Champions League-finale van vorig seizoen in gesprek met BT Sport (via Voetbal International). Rio Ferdinand was de interviewer en wilde dolgraag van de succescoach weten wat zijn manier is om maar te blijven winnen. Zoals wel vaker had Guardiola een duidelijk antwoord klaar.

Nu is Manchester City natuurlijk geen Club Brugge en andersom is Club Brugge geen Manchester City. De kampioen van Engeland en tevens tegenstander van Blauw-Zwart in de groepsfase van de Champions League, heeft een geldkraan die maar blijft stromen. Manchester City kan elke transferperiode miljoenenbedragen uitgeven. Club Brugge heeft ook het nodige geld in kas, maar tegen de bedragen die de Europese topclubs over de toonbank smijten, valt natuurlijk niet op te boksen. Blauw-Zwart zoekt dan ook naar alternatieven.

Sowah

De eigen jeugdopleiding, met Charles de Ketelaere natuurlijk als perfect voorbeeld, maar ook naar spelers die (nog) niet goed genoeg zijn voor de stap naar de Europese top. In die vijver sloeg Club Brugge ook afgelopen zomer zijn hengel uit. Dat resulteerde in de vangst van onder anderen Jack Hendry, Kamal Sowah, Stanley Nsoki en Faitout Maouassa. Ja, Club moest zeker diep in de buidel tasten voor hun komst, maar wat is negen miljoen euro voor een speler van Leicester City tegenwoordig? Niet bizar veel. En dat bewijst Sowah binnen de lijnen. De Ghanees maakte tegen KV Oostende zijn eerste officiële opwachting in Blauw-Zwart en had direct impact.

Kamal Sowah beleefde een sterk debuut voor Club Brugge
Kamal Sowah is een verademing in zijn eerste wedstrijden voor Club Brugge. (Photo by Jan De Meuleneir/Photonews)

Ook tegen Paris Saint-Germain speelde hij een uitstekende wedstrijd. Dat gold ook voor Hendry en Nsoki, die niet de minste spelers tegenover zich hadden staan. De komst van deze spelers en de positieve indrukken die zij vooralsnog maken, blijven natuurlijk niet zonder consequenties. Het is dringen in de ploeg van Clement en dat ging tegen PSG ten koste van Ruud Vormer en Brandon Mechele. Door het bomvolle schema zullen beiden nog genoeg wedstrijden spelen, maar zeker van een basisplaats zijn ze niet meer. Dat maakte het optreden tegen PSG wel duidelijk. Dat is balen voor Vormer en Mechele, maar niet voor Clement.

De oefenmeester heeft altijd al gezegd dat hij graag een grote spelersgroep tot zijn beschikking heeft. Zo kan hij blessures en schorsingen makkelijker opvangen. Daarnaast zorgt concurrentie ervoor dat het niveau omhoog gaat. Niet alleen tijdens wedstrijden, ook op trainingen. Niemand is namelijk zeker van zijn plek. Met de mooie wedstrijden die nog zullen volgen, zullen de spelers elke dag volle bak moeten en willen gaan. Dat is toch een prettig gegeven voor Clement.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws