Interlands: vier Club-spelers azen op speeltijd

De Ketelaere in de uitwedstrijd van Club Brugge tegen STVV
SINT TRUIDEN, BELGIUM - JANUARY 10: Charles De Ketelaere of Club Brugge during the Pro League match between STVV and Club Brugge at Stayen on January 10, 2021 in Sint Truiden, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Hoewel de voorbereiding van Club Brugge op de thuiswedstrijd tegen KV Oostende van vrijdag al in volle gang is, zijn enkele spelers nog bij hun nationale ploeg. Zo hopen Brandon Mechele, Hans Vanaken en Charles de Ketelaere woensdagavond allemaal in actie te komen voor de Rode Duivels.

Roberto Martínez nodige onlangs drie spelers van Club Brugge uit voor de interlands tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland. Naast Brandon Mechele en Hans Vanaken kreeg ook Charles de Ketelaere een uitverkiezing. Laatstgenoemde mocht zich echter eerst melden bij de beloften. Dat was geen straf. De Ketelaere werd namelijk onmisbaar bevonden voor de Jonge Duivels, die in Turkije een volgende stap richting kwalificatie voor het EK van 2023 wilden zetten. Met het goudhaantje van Club Brugge in de ploeg, was de equipe van Jacky Mathijssen met 0-3 te sterk voor de Turkse leeftijdsgenoten.

De Ketelaere meldde zich afgelopen maandag dus met een goed humeur bij de nationale ploeg. Woensdagavond hoopt hij tegen Wit-Rusland zijn tweede opwachting voor de Rode Duivels te maken. De laatste en vooralsnog enige keer dat hij in actie kwam in de ploeg van Martínez, was op 20 november 2020. Het wordt dus hoog tijd dat hij zijn tweede interland bij kan schrijven. Voor een basisplaats lijkt het nog te vroeg, maar een invalbeurt moet er zeker in zitten. Vanaken kunnen we daarentegen wel aan de aftrap verwachten. Met een doelpunt en maar liefst vier assists kan hij met een heerlijk gevoel terugkijken op de interlands tegen Estland en Tsjechië. In Rusland kan zijn interlandbreak nog mooier worden.

Visitekaartje

Ook voor Eduard Sobol staan er nog verplichtingen met de nationale ploeg op het programma. Of Sobol zich volgende maand weer mag melden bij de nationale ploeg van Oekraïne, moet nog blijken. In Brugge krijgt hij in de persoon van Faitout Maouassa een geduchte concurrent voor de linksbackpositie. Sobol zal er dus op gebrand zijn om woensdagavond nog even zijn visitekaartje af te geven. Althans, als hij de kans krijgt. In de kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan stond hij nog 82 minuten op het veld, maar in het thuisduel met Frankrijk moest hij genoegen nemen met een reserverol. Het is dus nog maar de vraag of Sobol minuten krijgt in het oefenduel met Tsjechië.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws