Interlands: Sobol doet een helft mee bij Oekraïne

Eduard Sobol
BRUGGE, BELGIUM - FEBRUARY 25: Eduard Sobol of Club Brugge during the UEFA Europa League match between Club Brugge and FC Dynamo Kyiv at Jan Breydelstadion on February 25, 2021 in Brugge, Belgium (Photo by Herman Dingler/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Herman Dingler/Photo News

De kans dat Eduard Sobol vrijdagavond aan de aftrap staat van het thuisduel met KV Oostende, lijkt klein. Niet alleen omdat Club Brugge met Faitout Maouassa een geduchte concurrent voor de linksbackpositie binnenhaalde. Ook omdat Sobol woensdagavond nog in actie kwam voor Oekraïne. Hij deed een helft mee in de oefenwedstrijd tegen Tsjechië.

Eduard Sobol was afgelopen zomer één van de vier spelers van Club Brugge die actief waren op het EK. Maar wat gold voor Simon Mignolet, Hans Vanaken en Michael Krmencik, gold ook voor de Oekraïner: er was geen hoofdrol voor hem weggelegd. Sobol mocht alleen in de tweede groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië even opdraven. Ook hij meldde zich onlangs dus met niet al te hoge verwachtingen bij de nationale ploeg, al beleefde hij bij Club Brugge een prima start van het seizoen.

Zo scoorde hij de winnende op Union en verzorgde hij een assist tijdens het bezoek aan Zulte-Waregem. Dat bleef niet onopgemerkt, want Sobol stond in de kwalificatiewedstrijd van Oekraïne tegen Kazachstan 82 minuten binnen de lijnen. Een paar dagen later kwam hij in het thuisduel met Frankrijk echter niet verder dan een reserverol. Woensdag had de bondscoach van Oekraïne nog wel speeltijd voor hem in petto. In de oefeninterland tegen Tsjechië kwam Sobol direct na rust binnen de lijnen. Oekraïne leek af te stevenen op een 0-1 zege, maar zag de Tsjechen in blessuretijd alsnog op gelijke hoogte komen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws