Hoofdrol Openda ook goed nieuws voor Club Brugge

Openda bij Vitesse
WAALWIJK, NETHERLANDS - SEPTEMBER 13: Lois Openda of Vitesse during the eredivisie match between RKC Waalwijk and Vitesse Arnhem on September 13, 2020 in Waalwijk, The Netherlands. © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM ! *** local caption *** Lois Openda
©Orange Pictures / Photo News

Charles de Ketelaere en Yari Verschaeren waren de grote namen bij de Jonge Duivels, maar het was Loïs Openda die de hoofdrol naar zich toe trok. De huurling van Club Brugge scoorde twee keer en loodste de U21 langs Turkije. Blauw-Zwart zal met veel tevredenheid naar de wedstrijd hebben gekeken.

In de aanloop naar het hoofdtoernooi van de Champions League moest Club Brugge in 2019 afrekenen met Dynamo Kiev. De heenwedstrijd in Brugge eindigde in 1-0, dus het zou nog spannend worden. Dat werd het. Na 88 minuten stond het 2-2. Op dat moment stond Openda al vijf minuten binnen de lijnen. Hij beleefde een invalbeurt om niet snel te vergeten. Niet alleen leverde Openda de assist voor de 2-2 van Ruud Vormer, ook maakte hij er in blessuretijd 3-3 van.

Velen hadden na die avond in Kiev misschien verwacht dat Openda ook in het restant van het seizoen een belangrijke rol zou spelen. Daar bleek echter niets van waar. Hij kwam weliswaar in 25 wedstrijden in actie, maar van de 2.250 te verdelen minuten stond hij er slechts 797 op het veld. Heel gek was het dus niet dat Openda vorig jaar eieren voor zijn geld koos en op huurbasis naar Vitesse vertrok. Zijn eerste seizoen in Nederland werd zo’n dusdanig succes dat Vitesse nog geen afscheid van hem wilde nemen.

Zo speelt Openda ook dit seizoen op huurbasis voor de Arnhemmers. Nog voordat hij zijn terugkeerde naar Arnhem, zette Openda zijn krabbel onder een nieuw contract bij Club Brugge. Of Blauw-Zwart dat deed omdat hij nog wel degelijk een toekomst heeft op Jan Breydel óf omdat het een mooi bedrag voor hem wil ontvangen, zal moeten blijken. Openda trekt de lijn van vorig seizoen in ieder geval door. Ook bij de Jonge Duivels. Hij scoorde vrijdagavond dus twee keer in en tegen Turkije. Daarmee bracht hij zijn totaal voor de U21 op negen treffers in tien wedstrijden. Chapeau.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws