Club zonder Vormer en Mbamba tegen Charleroi

Ruud Vormer, aanvoerder van Club Brugge
13-05-2021: Voetbal: Royal Antwerp FC v Club Brugge: Antwerpen ANTWERP, BELGIUM - MAY 13: Ruud Vormer of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge at Bosuilstadion on May 13, 2021 in Antwerp, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Philippe Clement kan zaterdagavond op Charleroi geen beroep doen op Ruud Vormer. De aanvoerder, die woensdag tegen Paris Saint-Germain negentig minuten op de bank bleef, heeft teveel last van zijn achillespees. Ook Noah Mbamba zal dit weekend niet in actie komen.

Zijn blessure is een nieuwe klap voor Ruud Vormer. De aanvoerder werd eerder deze week al gepasseerd voor de kraker tegen Paris Saint-Germain. Philippe Clement moest een aantal moeilijke knopen doorhakken en één daarvan was of hij Vormer wel of niet moest opstellen. De coach besloot uiteindelijk om de Nederlander uit de basiself te houden. Vormer kwam ook niet als invaller binnen de lijnen. Daar was hij erg ontgoocheld over, vertelde Clement vrijdagmiddag op de persconferentie.

Vormer dacht er begin deze week, nadat het duidelijk werd dat hij niet in de basis zou starten tegen PSG, zelfs aan om zijn aanvoerdersband in te leveren. Clement vroeg hem om daar een nachtje over na te slapen, alvorens een beslissing te nemen. Vormer blijft ‘gewoon’ aanvoerder, al zal hij niet meer zo onomstreden zijn als eerst. Zaterdag komt hij sowieso niet in actie. Hij kampt met een serieuze achillespeesblessure, waardoor hij vrijdagochtend van het trainingsveld moest stappen. Of Vormer dagen of weken out is, kon Clement niet zeggen.

Ook Noah Mbamba zal dus niet in actie komen in het Stade du Pays de Charleroi. De middenvelder kwam afgelopen vrijdag tegen KV Oostende nog in de ploeg voor Éder Balanta en zat woensdag op de bank, maar behoort zaterdag dus niet tot de selectie. Hij heeft teveel last van zijn patellapees. Clement vertelde dat nog niet alle spelers die woensdag in actie kwamen zijn hersteld. De kans is dus groot dat hij op Charleroi een aantal wijzigingen zal toepassen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws