Club-supporters verheugen zich op entree Hendry

Jack Hendry poseert met het shirt van Club Brugge
Westkapelle august 31 BELGIUM, Jack Hendry panini and media shots Club Bruges. On august 31, 31/08/2021 Westkapelle - BELGIUM. (photo by Florian Van Eenoo/Photo News)
© Florian Van Eenoo Photo News

Club Brugge liet er op de slotdag van de transferperiode geen gras over groeien. De landskampioen was duidelijk nog niet tevreden met de invulling van de selectie en haalde op deadline day nog ‘even’ drie nieuwe spelers binnen. Naast Antonio Nusa en Faitout Maouassa maakte ook Jack Hendry de overstap naar Blauw-Zwart. De supporters kunnen niet wachten om hem in actie te zien.

Odilon Kossounou vertrok deze zomer na twee jaar bij Club Brugge. De Ivoriaan was in zijn tweede seizoen uitgegroeid tot sterkhouder en de beste speler op zijn positie in België. Dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt. Meerdere clubs toonden belangstelling, maar schrokken van de hoge transfersom die Club Brugge voor hem wilde ontvangen. Bayer Leverkusen niet. De Duitsers legden bijna dertig miljoen euro op de tafel en gingen er zo met de talentvolle Ivoriaan vandoor. Een fijne opsteker voor de Brugse kas, maar een grote aderlating binnen de lijnen. In de persoon van Stanley Nsoki haalde Blauw-Zwart weliswaar al een nieuwe verdediger, maar hij heeft in zijn eerste weken nog geen goede indruk kunnen achterlaten.

Daar kwam bij dat Philippe Clement bij absentie van Nsoki niet zoveel te kiezen had. Dat probleem kwam op bezoek bij KAA Gent duidelijk aan het licht. In de laatste dagen van de transferperiode ging Club dus alsnog op zoek naar een versterking voor de achterhoede. De landskampioen kwam in haar zoektocht uit bij Jack Hendry. De Schot kwam in de voorbije twee seizoenen uit voor KV Oostende en groeide daar uit tot een betrouwbare sluitpost. Hendry is het gewoon om in een systeem met drie verdedigers te spelen. Heel gek is het dus niet dat Club bij hem uitkwam. De supporters van Blauw-Zwart zijn enthousiast over zijn komst, blijkt uit de reacties op Twitter.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws