Club NXT pakt punt tegen PSG bij debuut Nusa

Club NXT-coach Rik De Mil
FOREST, BELGIUM - OCTOBER 25 : Rik De Mil coach NXT Brugge during the Proximus League D1 B match between Union and Nxt Club Brugge on October 25, 2020 in Forest, Belgium, 25/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Club NXT scoorde maar liefst vijftien keer in de eerste twee competitiewedstrijden en werkte dus met heel veel vertrouwen toe naar de start van de UEFA Youth League. Die ging woensdagmiddag van start voor de beloften. Te gast waren hun leeftijdsgenoten van PSG. Club NXT leek een lange tijd af te stevenen op een 1-2 nederlaag, maar Romeo Vermant bezorgde zijn ploeg alsnog een punt. Antonio Nusa deed een helft mee.

Club liet er geen gras over groeien op deadline day. José Izquierdo keerde terug op het oude nest, terwijl Jack Hendry en Faitout Maouassa hun krabbel zetten onder een meerjarig contract. Daar bleef het niet bij, want ook Antonio Nusa streek neer in Brugge. De aanvaller is nog altijd pas zestien jaar ‘oud’, maar kwam in de afgelopen maanden al dertien keer uit op het hoogste niveau van Noorwegen. De verwachting was dat Nusa direct zou aansluiten bij de hoofdmacht van Club Brugge, maar hij maakt dus eerst zijn opwachting bij Club NXT.

Woensdagmiddag stond hij aan de aftrap bij de start van de UEFA Youth League, thuis tegen PSG. Zoals gezegd werkte Club NXT met veel vertrouwen toe naar het nieuwe Europese avontuur, zeker na de monsterzeges in de Pro League U21. Woensdagmiddag mochten de beloften het dus op een hoger niveau laten zien. De eerste treffer van de middag werd gemaakt door de bezoekers. Djeidi Gassama verzorgde op het halfuur de Franse openingstreffer na voorbereidend werk van Xavi Simons. Club NXT liet het er echter niet bij zitten. Nog voor rust kwam het op gelijke hoogte. Hautekiet kopte raak uit een hoekschop.

Een welkome opsteker voor de ploeg van De Mil, zo vlak voor de pauze. In de tweede helft hielden de Brugse beloften lange tijd gelijke trend met de Fransen, maar moesten ze een klein kwartier voor tijd toch een tweede tegentreffer toestaan. Met een nederlaag beginnen was geen optie voor de thuisploeg en dus zette ze in de slotfase nog flink aan. Het harde werken werd beloond, want vlak voor tijd scoorde Club NXT opnieuw uit een hoekschop. Nu was het Romeo Vermant die het net deed trillen. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-2 en bezorgde hij zijn ploeg dus een punt.

De andere groepswedstrijd tussen Manchester City en RB Leipzig is momenteel bezig. De tussenstand is 2-1 in het voordeel van de Engelsen. Club NXT gaat over twee weken op bezoek bij RB Leipzig.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws