Club maakt achterban warm voor debuut Sowah

Kamal Sowah moet de volgende aanwinst voor Club Brugge worden
Kamal Sowah, hier nog in het shirt van OH Leuven, moet de volgende zomeraanwinst voor Club Brugge worden.
©OH Leuven

Vier dagen na de afstraffing op bezoek bij KAA Gent, werkte Club Brugge een oefenwedstrijd af tegen KV Kortrijk. Hoewel de ploeg van Philippe Clement niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel, had hij genoeg reden om na afloop te glimlachen. Niet alleen omdat Wesley een halfuur binnen de lijnen stond. Ook omdat Owen Otasowie en Kamal Sowah hun eerste minuten van het seizoen maakten. Laatstgenoemde is vrijdag officieel een week speler van Blauw-Zwart.

Hoewel Club Brugge een lange tijd naarstig op zoek was naar versterking voor de voorhoede, waren de eerste drie aanwinsten twee verdedigers en een middenvelder. De zoektocht naar een nieuwe aanvaller verliep niet zonder slag of stoot. Evenals vorig jaar wierp Club Brugge veel lijntjes uit, maar stond het uiteindelijk met lege handen. In de laatste weken van de transfermarkt kreeg Blauw-Zwart dan toch de smaak te pakken. Eerst kondigde het de komst van Ruben Providence aan en een week later stond Kamal Sowah in het middelpunt van de belangstelling.

De Ghanees stond onder contract bij Leicester City, maar kwam in de voorbije seizoenen uit voor OH Leuven. In het afgelopen seizoen kwam hij in alle 34 competitiewedstrijden in actie. Daarin scoorde hij acht keer en gaf hij ook nog eens zes assists. Club Brugge klopte in 2020 al bij Leicester City op de deur, maar toen kreeg het nog nul het rekest. Deze zomer had Blauw-Zwart dus meer geluk. Club telde zo’n negen miljoen euro neer voor de komst van Sowah.

Daarmee is de Ghanees in één klap de duurste aankoop in de clubhistorie. De verwachtingen zijn dus hooggespannen. Donderdagmiddag maakte hij zijn eerste minuten in het shirt van Club Brugge. Sowah deed ruim een uur mee in het oefenduel met KV Kortrijk. Daarin slaagde hij er nog niet in om het verschil te maken, maar dat zal hij in de komende maanden vast nog vaak genoeg doen. Misschien volgende week vrijdag al, als hij thuis tegen KV Oostende zijn officiële debuut kan maken.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws