Club Brugge zet koppositie serieus op het spel

Club Brugge-coach Clement tijdens de thuiswedstrijd tegen Antwerp FC
BRUGGE, BELGIUM - MAY 16 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League Champions' Play-Off match between Club Brugge and Antwerp FC at the Jan Breydel stadium on May 16, 2021 in Brugge, Belgium, 16/05/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
© Jimmy Bolcina/Photo News

Club Brugge beleefde vrijdagavond een zeer teleurstellende generale repetitie voor het bezoek aan RB Leipzig van komende dinsdag. De ploeg van Phillipe Clement creëerde in de thuiswedstrijd tegen OH Leuven genoeg kansen, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor dreigt Club Brugge dit weekend voorlopig afscheid te moeten nemen van de koppositie.

Nog geen maand geleden ging Blauw-Zwart pijnlijk onderuit op Gent. De knop moest om bij de landskampioen. De eerste wedstrijd na die pandoering in de Ghelamco Arena resulteerde in een 3-0 overwinning op KV Oostende. Dat deed de ploeg van Clement heel erg goed. Dat bleek een paar dagen later, in de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Weinigen dichtten de Belgen een serieuze kans toe, maar uiteindelijk mocht PSG het meest tevreden zijn met het gelijkspel op Jan Breydel.

Heel lang kon Club Brugge niet stil blijven staan bij dat optreden, want een paar dagen later stond het bezoek aan Charleroi op het programma. Dat leek te resulteren in puntenverlies, maar een late treffer van Charles de Ketelaere schonk Club alsnog de overwinning. Die moest vrijdagavond een goed vervolg krijgen tegen OH Leuven. De ploeg van Marc Brys beleefde een teleurstellende competitiestart en leek op Jan Breydel als niets meer dan kanonnenvoer te dienen. Club kreeg inderdaad heel wat kansen, maar scoorde slechts één keer, via Clinton Mata.

De Angolees maakte de 1-1. Club had vervolgens nog ruim een kwartier om de winnende te maken, maar die viel dus niet. Zodoende verspeelde Blauw-Zwart al voor de vierde keer in negen speeldagen punten. Daardoor heeft het de koppositie serieus op het spel gezet. De voorsprong op nummer twee Union bedraagt nu slechts twee punten. Als de promovendus zondag wint van Antwerp FC, is ze dus de nieuwe koploper. Antwerp FC kan bij een overwinning op één punt van Club komen. Dat geldt ook voor Anderlecht, Eupen en KRC Genk.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws