Club Brugge mogelijk zonder Vormer tegen RB Leipzig

Ruud Vormer voor aanvang van het oefenduel met AEK
KNOKKE-HEIST, NETHERLANDS - JULY 9: Ruud Vormer of Club Brugge during the friendly match between Club Brugge and AEK Athene at Complex Molenhoek on July 9, 2021 in Knokke-Heist, Netherlands (Photo by Geert van Erven/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
©Orange Pictures/Photo News

Hoewel Club Brugge vrijdagavond eerst nog aantreedt tegen OH Leuven, wordt er met een schuin oog al naar het duel met RB Leipzig van komende dinsdag gekeken. Bij een overwinning in Duitsland kan Blauw-Zwart heel goede zaken doen. Dat zal het mogelijk wel zonder captain Ruud Vormer moeten zien te realiseren. Hij heeft namelijk nog teveel last van een achillespeesblessure. ”Voor Leuven is hij zeker out.”

Club Brugge begon vorige week aan het nieuwe avontuur in de Champions League. De landskampioen van België neemt het in de groepsfase op tegen Manchester City, Paris Saint-Germain en RB Leipzig. Een hele zware, maar prachtige groep. De start mocht er in ieder geval zijn. PSG kwam op Jan Breydel niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ruud Vormer zal er een dubbel gevoel aan hebben overgehouden. Enerzijds was hij trots op zijn ploegmaten, anderzijds baalde hij enorm dat hij niet in actie kwam.

Drie dagen later had hij tegen Charleroi normaliter aan de aftrap gestaan, ware het niet dat hij daags voor dat duel af moest haken met een blessure aan zijn achillespees. ”Het gaat al een stuk beter met hem”, citeerde Het Nieuwsblad Philippe Clement donderdag op de persconferentie. ”Deze week kroop hij voor het eerst zonder pijn aan zijn achillespees uit zijn bed, terwijl dat daarvoor telkens met de nodige stijfheid gebeurde. En dat knaagde”, aldus de coach. ”Op training kon hij al eens meedoen met een ronde en oefeningen doen met de bal zonder last.”

Dat is uiteraard goed nieuws, al moet de aanvoerder de match tegen OH Leuven sowieso nog laten schieten. En Leipzig? ”Dat wordt héél kort dag”, aldus Clement. De oefenmeester verwacht dat Vormer begin volgende week weer volledig meetraint. Dinsdag wacht echter al de clash met Leipzig. ”Het kan wel goed zijn dat de Nederlander meereist naar Duitsland om als kapitein de groep bij te staan”, schrijft Het Nieuwsblad. Naast Vormer is alleen Ruben Providence niet inzetbaar tegen OH Leuven. Noah Mbamba zal wel weer van de partij zijn.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws