Club blijft koploper, met dank aan winnend Antwerp FC

Clinton Mata in actie tegen Antwerp FC
ANVERS, BELGIUM - MAY 13 : Jordan Lukaku defender of Antwerp FC and Clinton Mata defender of Club Brugge during the Jupiler Pro League Champions Play-Off match between Antwerp FC and Club Brugge KV on May 13, 2021 in Antwerpen, Belgium, 13/05/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Na het puntenverlies tegen OH Leuven dreigde Club Brugge de koppositie uit handen te geven. Zover zal het echter, in ieder geval dit weekend, niet komen. Union had zich bij een overwinning op Antwerp FC de nieuwe koploper van de Jupiler Pro League mogen noemen, maar de promovendus moest haar meerdere erkennen in de Great Old.

Club Brugge wist dat het zich eigenlijk geen puntenverlies mocht veroorloven tegen OH Leuven. Niet alleen omdat de ploeg van Philippe Clement al teveel punten had verloren. Ook omdat de voorsprong op de achtervolgers nihil was. Door het gelijkspel tegen OH Leuven liep Club slechts één puntje uit op nummer twee Union, waardoor de promovendus de landskampioen had kunnen passeren op de ranglijst.

Union kreeg zondagmiddag bezoek van Antwerp FC, dat afgelopen woensdag nog met 4-2 te sterk was voor KRC Genk. De Antwerpenaren blaakten dus van het zelfvertrouwen. Het was echter de thuisploeg dat vlak voor rust de score opende. Nadat een treffer van Bart Nieuwkoop eerst nog werd afgekeurd na ingrijpen van de VAR, ging het doelpunt van Deniz Undav wel door.

Union had de zaken ook in de tweede helft een lange tijd goed voor elkaar. In de laatste twintig minuten ging het echter alsnog mis voor de promovendus. Michael Frey, wie anders, maakte er met nog precies twintig minuten te gaan 1-1 van, waarna Manuel Benson de bezoekers negen minuten later zelfs op voorsprong bracht. Union kwam die klap niet meer te boven, waardoor Antwerp FC uiteindelijk als winnaar van het veld stapte.

Zo liet Union de uitgelezen kans om de koppositie te grijpen liggen. Antwerp FC deed daarentegen opnieuw goede zaken. Het nadert Club Brugge op één punt, evenals Eupen. Antwerp FC en Eupen staan nu op zeventien punten. Anderlecht en KRC Genk kunnen ook op dat aantal komen, maar dan moeten ze wel zien te winnen van respectievelijk KV Oostende en Seraing.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws