Clement neemt Vormer en Otasowie mee naar Leipzig

Ruud Vormer viert zijn treffer namens Club Brugge tegen Cercle
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 6 : Team captain Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates scoring the opening goal during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel stadium on August 06, 2021 in Brugge, Belgium, 6/08/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Twee dagen na het gelijkspel tegen OH Leuven is er toch goed nieuws voor Club Brugge. Niet alleen blijft het dankzij de zege van Antwerp FC op Union koploper. Ook kan Philippe Clement tegen RB Leipzig mogelijk weer een beroep doen op Ruud Vormer. De aanvoerder behoort tot de selectie die maandag afreist naar Duitsland. Ook Owen Otasowie is van de partij.

Vormer kreeg in de aanloop naar de eerste groepswedstrijd tegen Paris Saint-Germain vervelend nieuws te horen. Hij kreeg van Clement te horen dat hij niet aan de aftrap zou staan. De coach moest een aantal moeilijke knopen doorhaken en daar was het wel of niet opstellen van de aanvoerder eentje van. Vormer was daar zo ontgoocheld over, dat hij zelfs twijfelde over zijn rol als aanvoerder. Clement liet hem daar echter een nachtje over slapen, waarna Vormer besloot om de aanvoerdersband toch niet in te leveren.

Paar dagen later moest de Nederlander een nieuwe teleurstelling slikken. Hij zou op Charleroi normaliter aan de wedstrijd beginnen, ware het niet dat hij daags voor die trip afhaakte met een achillespeesblessure. Daardoor moest hij ook de thuiswedstrijd tegen OH Leuven van afgelopen vrijdag aan zich voorbij laten gaan. Clement kon voor het weekend nog niet veel kwijt over het wel of niet meespelen van Vormer tegen Leipzig. Hij behoort in ieder geval tot de 22-koppige selectie die maandagochtend op het vliegtuig richting Duitsland stapt.

Otasowie

Dat geldt dus ook voor Otasowie. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van Wolverhampton, maar wacht nog altijd op zijn eerste officiële minuten in Blauw-Zwart. Ook tegen OH Leuven had Clement geen speeltijd voor hem in petto. De Amerikaanse aanwinst behoorde niet eens tot de wedstrijdselectie. Voor het bezoek aan RB Leipzig dus wel. Vorige week deed Otasowie nog mee bij Club NXT. Hij liet echter geen goede indruk achter.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws