Clement doet wat Pochettino van PSG niet doet

Philippe Clement, trainer van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 5 : Philippe Clement head coach of Club Brugge issues instructions during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and St-Truidense VV at the Jan Breydel stadium on December 05, 2020 in Brugge, Belgium, 5/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Brandon Mechele, Hans Vanaken en Charles de Ketelaere keerden donderdag pas terug van interlandverplichtingen. Mechele begint vrijdagavond tegen KV Oostende weliswaar op de bank, maar Vanaken en De Ketelaere verschijnen wel aan de aftrap. Daarmee neemt Philippe Clement toch een beetje risico, zo in de aanloop naar de start van de Champions League.

De thuiswedstrijd tegen KV Oostende vormt het startsein voor een drukke en tevens belangrijke periode voor Club Brugge. Niet alleen heeft de ploeg van Philippe Clement in competitieverband het nodige recht te zetten, na de pandoering op Gent. Ook begint over vijf dagen een nieuw avontuur in de Champions League. Blauw-Zwart mag zijn borst direct natmaken, want op de eerste speeldag krijgt het bezoek van Paris Saint-Germain.

Terwijl Maurizio Pochettino, de coach van PSG, ervoor kiest om zaterdag tegen Clermont geen beroep te doen op onder anderen Lionel Messi en Neymar, stuurt Clement zijn sterkhouders ‘gewoon’ de wei in. Hans Vanaken en Charles de Ketelaere stonden pas weer één dag op het Brugse trainingsveld, hebben dus niet tactisch kunnen trainen, maar beginnen wel aan de aftrap. Beiden reisden eerder deze week nog met de Rode Duivels naar Kazan (Rusland).

We hadden er dus niet vreemd van opgekeken als Clement had besloten om zijn sterkhouders rust te geven, zoals hij vrijdagavond wel doet met Brandon Mechele. Sterker nog, met de kraker tegen PSG in aantocht was het volkomen logisch geweest. Clement liet donderdagmiddag echter al weten nog totaal niet met die wedstrijd bezig te zijn. ”Als speler van Club Brugge weet je dat de volgende wedstrijd altijd de belangrijkste is en dat je niet ver vooruit moet kijken”, klonk het op de persconferentie.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws