Clement begint met Hendry, Sowah én Vanaken

Club Brugge-coach Clement tijdens de thuiswedstrijd tegen Antwerp FC
BRUGGE, BELGIUM - MAY 16 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League Champions' Play-Off match between Club Brugge and Antwerp FC at the Jan Breydel stadium on May 16, 2021 in Brugge, Belgium, 16/05/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
© Jimmy Bolcina/Photo News

Philippe Clement stuurt tegen KV Oostende twee nieuwe namen de wei in. Naast Jack Hendry zal ook Kamal Sowah zijn eerste opwachting in Blauw-Zwart maken. Faitout Maouassa begint daarentegen nog op de bank. Een basisplaats is er ook voor Hans Vanaken. De middenvelder blonk in de voorbije weken uit bij de Rode Duivels.

Philippe Clement heeft inmiddels flink wat te kiezen. Dat heeft de oefenmeester vooral te danken aan de verrichtingen van Club Brugge op deadline day. Niet alleen keerde José Izquierdo terug op het oude nest. Ook zetten Jack Hendry, Faitout Maouassa en Antonia Nusa hun handtekening onder een meerjarig contract bij Blauw-Zwart. Nusa is er tegen KV Oostende nog niet bij, terwijl Maouassa op de bank begint. Jack Hendry staat daarentegen wél aan de aftrap. De Schot vervangt Brandon Mechele en debuteert dus tegen zijn vorige werkgever.

Ook Kamal Sowah heeft een basisplaats. De Ghanees kwam deze zomer over van Leicester City, al speelde hij in de voorbije 2,5 jaar op huurbasis voor OH Leuven. Aan Den Dreef bewees hij al veel in huis te hebben. Nu mag hij dat dus in Blauw-Zwart laten zien. Sowah vormt, op papier, de voorhoede met Noa Lang en Charles de Ketelaere. Laatstgenoemde keerde donderdag pas terug van interlandverplichtingen, maar staat dus wel aan de aftrap. Dat geldt ook voor Hans Vanaken. De middenvelder kan terugkijken op een geslaagde interlandperiode, waarin hij één keer scoorde en vier(!) assists gaf.

De thuiswedstrijd tegen KV Oostende begint om 20.45 uur.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws