Anderlecht profiteert maar half van puntenverlies Club

Ruud Vormer in de thuiswedstrijd van Club tegen Anderlecht
BRUGGE, BELGIUM - MAY 02 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge battles for the ball with Amir Michael Murillo defender of Anderlecht during the Champions play-offs matchday 1 game between Club Brugge and Rsc Anderlecht on May 2, 2021 in Brugge, Belgium, 2/05/2021 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Club Brugge begint volgende week zondag met een voorsprong van drie punten op Anderlecht aan de topper in Brussel. Paars-Wit had na het gelijkspel van Blauw-Zwart tegen OH Leuven op één punt van de koploper kunnen komen, maar daarvoor moest wel KV Oostende aan de kant worden geschoven. Dat lukte dus niet. Anderlecht moest genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Daar zal de ploeg van Vincent Kompany, hoe gek het ook klinkt, veel vertrouwen uit putten.

Anderlecht kreeg eerder deze week al de kans om de koploper op één punt te naderen. Donderdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen KAA Gent op het programma. Die eindigde echter in een gelijkspel, waardoor Kompany en co slechts één puntje inliepen op Blauw-Zwart. Zondagavond kregen ze nog een kans om de druk op de rivaal verder op te voeren, maar die lieten ze dus opnieuw liggen. Het bezoek aan KV Oostende dreigde in eerste instantie op een groot drama uit te lopen voor Anderlecht. Twee doelpunten van Makhtar Gueye bezorgden de Kustboys al na dertig minuten een 2-0 voorsprong.

Het werd kort na rust nog erger voor de bezoekers, want Christian Kouamé moest al na twee minuten in de tweede helft met rood inrukken. Zo leek Paars-Wit af te stevenen op een pijnlijke nederlaag. KV Oostende vergat echter te profiteren van de voordelige situatie. De derde treffer bleef uit, waardoor Anderlecht in de wedstrijd bleef. Na de 2-1 van Joshua Zirkzee nam het geloof in toch nog een goed resultaat zelfs nog toe bij Kompany en co. Terecht, want een kleine tien minuten voor tijd kwamen ze zelfs op gelijke hoogte. Benito Raman was de gevierde man bij de hoofdstedelingen.

Daar bleef het uiteindelijk bij. Hoewel Anderlecht er dus niet in is geslaagd om een week voor de topper tegen Club op één punt van de koploper te komen, zal het met vertrouwen toewerken naar volgende week. Anderlecht heeft nu vijftien punten na negen wedstrijden, drie minder dan Club. Terwijl Blauw-Zwart dinsdag dus nog in actie komt tegen Leipzig, kan de ploeg van Kompany in alle rust toewerken naar de strijd in het Lotto Park. Ze heeft immers geen Europese verplichtingen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws