Verrassing in de maak: ‘Hendry naar Club Brugge’

Vincent Mannaert CEO van Club Brugge
DIEGEM, BELGIUM - JULY 07 : Vincent Mannaert, general manager of Club Brugge during his arrival at the Crowne Plaza Hotel before the meeting of the Pro League on July 7, 2020 in Diegem, Belgium, 07/07/2020. ( Photo by Lucas Castel / Photonews
© Lucas Castel/Photo News

Club Brugge leek zich op de laatste dag van de transfermarkt alleen nog te versterken met Faitout Maouassa en Antonio Nusa, maar volgens Het Nieuwsblad zal het daar niet bij blijven. Het dagblad meldt dat Jack Hendry (26) van KV Oostende op een zucht van een overgang naar de landskampioen staat. De verdediger zou dinsdag zijn medische testen afleggen. Indien hij die succesvol aflegt, tekent hij een meerjarig contract bij Blauw-Zwart.

Club Brugge haalde in de persoon van Stanley Nsoki al een nieuwe centrale verdediger in huis. De Fransman moet op den duur Odilon Kossounou doen vergeten. Nsoki beleeft echter een moeizame start in België. Vorige week liep hij nog tegen een onnodige tweede gele en dus een rode kaart aan in de thuiswedstrijd tegen Beerschot. Daardoor moest Philippe Clement voor het bezoek aan KAA Gent noodgedwongen sleutelen aan zijn defensie. Dat bracht meteen het probleem van Club Brugge aan het licht: de spoeling is erg dun wat centrale verdedigers betreft.

Noah Mbamba is weliswaar een groot talent, maar nog altijd pas zestien jaar. Van hem mag Club Brugge dus nog geen wonderen verwachten, terwijl Matej Mitrovic in de wedstrijden die hij speelde geen omstreden indruk wist te maken. Heel gek is het dus niet dat Blauw-Zwart op de slotdag van de transfermarkt nog een centrale verdediger wil en gaat halen. De keuze valt dus op Jack Hendry van KV Oostende. Volgens Het Nieuwsblad is de transfer al bijna rond. ”Ook heel wat Engelse clubs hengelden naar zijn diensten, maar Club heeft het voordeel van de Champions League”, klinkt het. Club moet overigens wel diep in de buidel tasten voor de komst van de Schot. Het Nieuwsblad heeft het over een prijskaartje van zo’n zeven miljoen euro.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws