Ongelukkige Dost slikt nieuwe teleurstelling

Bas Dost heeft gescoord voor Club Brugge
ANTWERP, BELGIUM - JANUARY 17: (L-R): Bas Dost of Club Brugge celebrating goal (0:1) during the Pro League match between Beerschot and Club Brugge at Olympic Stadium on January 17, 2021 in Antwerp, Belgium (Photo by Herman Dingler/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Herman Dingler/Orange Pictures/Photo News

Nee, het is vooralsnog niet het seizoen van Bas Dost. De Nederlander begon weliswaar met een doelpunt tegen Eupen, maar raakte daarna zijn basisplaats kwijt. Tot overmaat van ramp viel hij zondag in het thuisduel met Beerschot ook nog eens geblesseerd uit.

De komst van Dost in januari leidde tot veel opluchting en blijdschap bij Club Brugge. De Belgen wilden hem een paar maanden eerder al overnemen van Eintracht Frankfurt, maar toen vroegen de Duitsers een te hoge vraagprijs. In de winterstop deden de Duitsers wat water bij de wijn, waardoor Dost zich dan toch de nieuwe spits van Blauw-Zwart mocht noemen. Zijn start was uitstekend. Hij scoorde vijf keer in zijn eerste zes duels voor Club Brugge. Een droomhuwelijk leek in de maak.

Blauw-Zwart ging gaandeweg de tweede seizoenshelft echter een stuk minder voetballen en dat kwam de vorm van Dost niet ten goede. Dost werd een stuk minder makkelijk gevonden en slaagde er zelf ook niet meer in om het spel naar zich toe te trekken. Veelzeggend was het dat hij in de play-offs maar één keer trefzeker was. Dit seizoen vond hij ook nog pas één keer het net. Dat was vanaf elf meter in de thuiswedstrijd tegen Eupen, alweer bijna een maand geleden.

Een basisplaats heeft Dost dus niet meer. Philippe Clement kiest, onder meer omdat hij weinig opties heeft in de voorhoede, voor Noa Lang en Charles de Ketelaere als spitsenduo. Ook tegen Beerschot trad Club aan in een tweespitsensysteem. Voor Dost zat er dus opnieuw niets meer in dan een invalbeurt. Hij kwam na een uur binnen de lijnen voor Federico Ricca. Een succes werd zijn invalbeurt echter niet. Dost kwam amper in het spelbeeld voor en tot overmaat van ramp viel hij dus ook nog uit met een blessure. Aan zijn houding en gezicht was te zien dat het menens is.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws