Loan Watch: Openda hard onderuit, Okereke debuteert

©Photo News
©Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2021/08/loan-watch-openda-hard-onderuit-okereke-debuteert/

Het bezoek aan KAA Gent had voor Club Brugge een succesvol slotstuk van het eerste blok van het seizoen moeten worden. Het liep echter compleet anders. Niet alleen de ploeg van Philippe Clement ging dit weekend hard onderuit. Ook Loïs Openda, dit seizoen op huurbasis actief voor Vitesse, liep tegen een flink pak rammel aan.

Michael Krmencik - Slavia Praag

Na een uitleenbeurt aan PAOK, hoopte Club Brugge deze zomer definitief afscheid te nemen van de Tsjech. Zover kwam het echter niet. Krmencik vertrok op huurbasis naar Slavia Praag, dat in de tweede seizoenshelft nog Simon Deli in de gelederen had. Krmencik aast in zijn thuisland op eerherstel. De eerste duels van het seizoen gingen echter aan zijn neus voorbij. Afgelopen week maakte hij eindelijk zijn entree bij de kampioen van Tsjechië. Hij mocht tien minuten meedoen tegen Legia Warschau. Het competitieduel met MFK Karvina van zondag moest de spits echter laten schieten. De blessure die hem in de eerste weken aan de kant hield, speelde hem weer parten.

https://twitter.com/slaviaofficial/status/1430993079893434371?s=20

Loïs Openda - Vitesse

De rappe aanvaller zijn start van het seizoen ging allesbehalve geruisloos voorbij. Hij scoorde op fraaie wijze de 2-2 voor Vitesse in het heenduel met Dundalk FC in de derde voorronde van de Conference League. Heel lang kon hij daar echter niet van genieten, want hij werd daarna met een rode kaart van het veld gestuurd. Openda maakte afgelopen donderdag tegen Anderlecht zijn rentree in de Conference League. Vitesse en Openda wonnen met 2-1 en verzekerden zich daardoor ten koste van Anderlecht voor de groepsfase. Zondagmiddag ging Vitesse echter kansloos onderuit tegen Ajax: 5-0. Openda deed een kleine zeventig minuten mee.

Thibault Vlietinck - OH Leuven

Na twee ruime nederlagen viel er zondagmiddag eindelijk wat te vieren voor OH Leuven. De ploeg van Marc Brys keek op bezoek bij Antwerp FC na 45 minuten weliswaar tegen een 2-0 achterstand aan, maar sleepte alsnog een punt uit het vuur. OH Leuven wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen, al zal het punt op de Bosuil zeker als een zege aanvoelen. Voor Vlietinck was er geen rol weggelegd. Hij zat de hele wedstrijd op de bank. Vlietinck kwam dit seizoen nog pas vijftig minuten in actie voor OHL.

Maxim De Cuyper - KVC Westerlo

De Cuyper debuteerde twee seizoenen geleden al in de hoofdmacht van Club Brugge, maar het is nog altijd wachten op zijn echte doorbraak. Die zal er ook dit seizoen niet komen. Wie weet doet een uitleenbeurt aan KVC Westerlo wonderen. De Kemphanen hebben in ieder geval de ambitie om volgend seizoen op het hoogste niveau te spelen. Na een overwinning op de eerste speeldag werd er vorige week met 0-0 gelijkgespeeld. Zaterdag moest de ploeg van De Cuyper dus uit een ander vaatje tappen. Dat deed ze, al kwam de overwinning op Lierse Kempenzonen moeizaam tot stand. Het werd 3-2. De Cuyper deed 78 minuten mee.

https://twitter.com/KVCWesterlo/status/1431726815522041863?s=20

Thomas Van den Keybus - KVC Westerlo

De Cuyper is niet het enige talent van Club Brugge dat dit seizoen op huurbasis uitkomt voor KVC Westerlo. Ook Van den Keybus speelt zijn wedstrijden voor de Kemphanen. Hij hoopt, evenals De Cuyper, bij het ambitieuze Westerlo een volgende stap te zetten. Tegen Lierse Kempenzonen had hij zijn eerste basisplaats. KVC Westerlo won dus met 3-2, Van den Keybus speelde 77 minuten.

David Okereke - Venezia FC

De Nigeriaan kwam in de zomer van 2019 voor ruim acht miljoen euro over uit Italië en werd daarmee in één klap de duurste aankoop in de geschiedenis van Club Brugge. Die titel is hij sinds de komst van Kamal Sowah kwijt. Okereke en Sowah zullen normaliter niet samen komen te spelen bij Club. De Nigeriaan komt dit seizoen op huurbasis uit voor Venezia FC, dat ook een aankoopoptie bedong. Bij zijn debuut kon Okereke het verschil nog niet maken voor de promovendus. Venezia FC verloor met duidelijke cijfers van Udinese: 3-0. De eerste competitiewedstrijd werd al verloren van Napoli.

https://twitter.com/VeneziaFC_EN/status/1430991947183841281?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand