‘Vergevorderde gesprekken tussen Club en Stade Rennes’

Philippe Clement, hoofdtrainer van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 23 : Philippe Clement head coach of Club Brugge gestures during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Beerschot VA at the Jan Breydel stadium on August 23, 2020 in Brugge, Belgium, 23/08/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Als we het Franse L’Équipe moeten geloven, gaat Club Brugge zich nog voor het verstrijken van de transfermarkt versterken met Faitout Maouassa. De linksback werd van het weekend al gelinkt aan Blauw-Zwart en volgens L’Équipe zijn de gesprekken inmiddels in vergevorderd stadium. Maouassa zal in Brugge de concurrentiestrijd met Eduard Sobol moeten aangaan.

Club Brugge haalde eerder deze zomer al Tibo Persyn en Stanley Nsoki binnen als defensieve versterkingen, maar is dus nog niet klaar met shoppen voor de achterste linie. De uitwedstrijd tegen KAA Gent bewees ook wel dat er achterin nog wat bij mag komen. Hoewel Philippe Clement met Eduard Sobol en Federico Ricca al twee linksbacks tot zijn beschikking heeft, wil Blauw-Zwart dus graag Maouassa nog losweken bij Stade Rennes. Dat zou kunnen duiden op een vertrek van Ricca, die er sinds zijn komst in 2019 niet in is geslaagd om een basisplaats te veroveren.

Club Brugge zal naar verluidt niet voor een vertrek van de Uruguayaan gaan liggen, wat de komst van Maouassa een stuk logischer maakt. De linksback, 23 jaar oud, vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een marktwaarde van twaalf miljoen euro. Zoveel zal Club echter niet voor hem hoeven neertellen. Hij heeft namelijk nog maar een contract voor één jaar bij Stade Rennes. In Frankrijk hebben ze het over een transfersom die boven de vier miljoen euro ligt. Beklonken is de transfer nog niet, volgens informatie van Het Nieuwsblad. Maouassa stond volgens L’Équipe ook in de belangstelling van Eintracht Frankfurt en Borussia Mönchengladbach, maar zijn voorkeur gaat uit naar Club Brugge. De Belgen spelen immers in de Champions League.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws