Dit leger aan spelers vertrok deze zomer bij Club Brugge

PHOTONEWS 10880875 130
PHOTONEWS 10880875 130 Foto: © Gvg/Photo News

Nu Club Brugge de smaak zo te pakken heeft op de transfermarkt, zou je bijna vergeten dat de landskampioen al van een heel elftal aan spelers afscheid heeft genomen. Van Odilon Kossounou tot Loïs Openda en van Thibault Vlietinck tot Ethan Horvath. Een overzicht van de spelers die deze zomer de deur op Jan Breydel achter zich dichttrokken.

Odilon Kossounou (Bayer Leverkusen)

Het meest spectaculaire vertrek komt uiteraard op naam van de Ivoriaan. Hij kwam twee seizoenen geleden voor een kleine vier miljoen euro over uit Zweden en vertrok deze zomer voor bijna dertig miljoen euro naar Bayer Leverkusen. Club Brugge wilde graag langer met hem door, maar tegen zoveel geld kun je natuurlijk geen nee zeggen. Kossounou werd in één klap de duurste verkoop in de geschiedenis van Blauw-Zwart.

Emmanuel Dennis (Watford)

Het zag er in de laatste weken van het voorbije seizoen niet goed uit voor Club Brugge en Dennis. De Nigeriaan was bij FC Köln op een zijspoor beland en dat betekende slecht nieuws voor Blauw-Zwart. De Belgisch landskampioen wilde Dennis namelijk definitief van de hand doen. Dat leek door Dennis zijn teleurstellende prestaties in België én Duitsland nog een lastige klus te worden voor Vincent Mannaert. Er volgde echter al snel verlossend bericht uit Engeland. Watford FC kocht Dennis voor vier miljoen euro weg uit Brugge.

https://twitter.com/WatfordFC/status/1407768165145251846?s=20

Ethan Horvath (Nottingham Forrest)

De Amerikaan beleefde om meerdere redenen een bijzondere zomer. Niet alleen bezorgde hij zijn nationale ploeg de eindzege van de Nations League. Ook nam hij ruim vier jaar afscheid van Club Brugge. Hij vertrok transfervrij naar Nottingham Forrest. Blauw-Zwart loste zijn vertrek intern op. Met Senne Lammens en Nick Shinton heeft Philippe Clement namelijk twee talentvolle doelmannen tot zijn beschikking.

Kaveh Rezaei (OH Leuven)

De Iraniër scoorde aan de lopende band toen Club Brugge in de zomer van 2018 een slordige vijf miljoen euro voor hem neertelde. Hij slaagde er echter niet in om aan de hoge verwachtingen te voldoen. Rezaei zijn periode bij Club Brugge werd een grote teleurstelling. Na twee uitleenbeurten aan Charleroi vertrok hij deze zomer definitief naar OH Leuven.

Siemen Voet (PEC Zwolle)

De verdediger doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Blauw-Zwart, maar brak niet door in de hoofdmacht. In het afgelopen seizoen kwam Voet op huurbasis uit voor KV Mechelen. Daar kwam hij er echter niet aan te pas. Voet speelde slechts tien wedstrijden. Perspectief op Jan Breydel was er niet, dus vertrok hij naar PEC Zwolle.

Maxim De Cuyper (KVC Westerlo)

Vanwege zijn verplichtingen bij de nationale ploeg hoefde Eduard Sobol zich pas na de eerste competitiewedstrijd tegen Eupen terug te melden bij Club. Gedurende zijn afwezigheid kreeg De Cuyper een serieuze kans van Clement. Hij slaagde er echter niet in om een goede indruk te maken. Zo zullen we nog minstens een jaar moeten wachten op zijn definitieve doorbraak in de hoofdmacht. Dit seizoen speelt hij zijn wedstrijden bij KVC Westerlo. Op huurbasis, welteverstaan.

Simon Deli (Adana Demirspor)

Na een ijzersterk eerste seizoen in Brugge, had niemand er rekening mee gehouden dat zijn vertrek zo geruisloos aan ons voorbij zou gaan. Deli kwam er in zijn tweede seizoen niet meer aan te pas en vertrok in januari al op huurbasis naar Slavia Praag. Een langer verblijf bij zijn oude werkgever zag hij niet zitten, maar op Jan Breydel was er geen plek meer voor hem. Dus vertrok hij naar Turkije, waar hij gaat spelen voor Adana Demirspor.

https://twitter.com/AdsKulubu/status/1431654033413005313?s=20

Michael Krmencik (Slavia Praag)

Door Deli zijn naam moest de Tsjechisch landskampioen weliswaar een streep zetten, maar dat betekende niet dat ze klaar was met Club Brugge. Integendeel zelfs. Blauw-Zwart had Krmencik deze zomer graag definitief van de hand gedaan, maar Slavia Praag wilde hem in eerste instantie huren. Zo geschiedde. Na een uitleenbeurt aan PAOK gaat de Tsjech het nu weer proberen in zijn thuisland. Club hoopt hem na een goed seizoen definitief van de hand te kunnen doen.

David Okereke (Venezia FC)

Dat geldt ook voor de Nigeriaan. Hij werd in de zomer van 2019 in één klap de duurste aankoop in de geschiedenis van Club Brugge. Zijn start was veelbelovend, maar de verwachtingen heeft hij geen moment kunnen waarmaken. Ook voor dit seizoen zag Clement geen rol voor hem weggelegd. Okereke vertrok op huurbasis naar Venezia FC, dat ook een aankoopoptie bedong.

Thomas Van den Keybus (KVC Westerlo)

In navolging van De Cuyper vertrok ook Van den Keybus op huurbasis naar de ambitieuze tweedeklasser. Van den Keybus komt simpelweg nog tekort voor een basisplaats bij Club Brugge en hoopt in dienst van de Kemphanen de volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten.

Youssouph Badji (Stade Brest)

De Senegalees kende een vliegende start bij Blauw-Zwart, maar zal toch een zure nasmaak hebben overgehouden aan zijn eerste seizoen in België. Op het moment dat hij er moest staan, stond hij er namelijk niet. Voor dit seizoen kwam hij niet in Philippe Clement zijn plannen voor. Badji maakt het seizoen op huurbasis af bij Stade Brest. Hij kijkt er naar uit om in Frankrijk aan de slag te gaan. Voor Club is het te hopen dat hij in de Ligue 1 de volgende stap kan zetten, want dat hij talent heeft, staat buiten kijf.

Loïs Openda (Vitesse)

De rappe aanvaller beleefde een sterk eerste seizoen in Nederland. Dat smaakte naar meer. Club Brugge verlengde weliswaar zijn contract tot de zomer van 2024, maar liet hem voor het tweede opeenvolgende seizoen op huurbasis naar Vitesse vertrekken. Of Blauw-Zwart Openda een nieuw contract liet ondertekenen omdat het in hem de toekomstige spits ziet óf omdat het nog een mooi bedrag voor hem wil ontvangen, zal moeten blijken.

Thibault Vlietinck (OH Leuven)

Club Brugge verlengde deze zomer ook het contract van Vlietinck, maar dat deed de landskampioen enkel en alleen om te voorkomen dat hij volgend jaar gratis de deur uitloopt. Op Jan Breydel is er namelijk al een tijdje geen perspectief meer voor de flankspeler. Niet voor niets trainde hij gedurende de voorbereiding op het afgelopen seizoen mee met de beloften. Dit seizoen komt hij opnieuw op huurbasis uit voor OH Leuven.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand