Club YLA beleeft droomdebuut op Jan Breydel

PHOTONEWS 10938303 017
PHOTONEWS 10938303 017 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Dennis Moerman zal zijn officiële debuut als hoofdtrainer van Club YLA niet snel meer vergeten. Hij zag zijn ploeg zaterdag met 4-1 winnen van Standard. De wedstrijd werd overigens gespeeld op Jan Breydel. Een primeur in de historie van het vrouwenvoetbal van Club Brugge.

De dames traden namelijk nog niet eerder aan op Jan Breydel. Omdat het zo'n speciale middag was voor Club YLA, had Club Brugge besloten dat de toegang gratis was voor publiek. De aanwezigen zagen de ploeg van Moerman goed aan de wedstrijd beginnen, al viel het eerste doelpunt 'pas' in de 27ste minuut. Wie anders dan Marie Minnaert opende de score. Minnaert was in het afgelopen seizoen de absolute smaakmaker bij Club YLA en was ook in de voorbereiding goed op dreef. Zo maakte er vijf in het oefenduel met Bredene. Zaterdag maakte ze het eerste doelpunt van Club YLA in de nieuwe competitie.

Tien minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Aanwinst Ludmila Matavkova kopte binnen uit een vrije trap van Jody Vangheluwe, haar tweede assist van de middag. Club YLA ging daardoor met een comfortabele voorsprong de rust in. Na de pauze bewees Matavkova, die in de eerste helft dus ook al doel trof, dat ze een absolute aanwinst is voor de ploeg van Meerman. Binnen vijf minuten trof ze twee keer doel. Daarmee voltooide ze een hattrick. Eerst op aangeven van Minnaert en daarna was het opnieuw Vangheluwe met de assist. Een kleine twintig minuten voor tijd redde Standard nog wel de eer: 4-1.

De overwinning kwam echter geen moment meer in gevaar voor Club YLA. Door de zege klimmen Moerman en co naar de koppositie in de Scooore Super League. Vrijdag gaan ze op bezoek bij Woluwe, dat op de eerste speeldag met 4-2 onderuit ging tegen Charleroi.