Club lijkt komst Collado definitief te kunnen vergeten

©photonews
©photonews Foto: © https://blauwzwartfans.be/2021/08/club-lijkt-komst-collado-definitief-te-kunnen-vergeten/

Club Brugge haalde met Stanley Nsoki en Tibo Persyn al twee aanwinsten, maar is nog niet klaar op de transfermarkt. De landskampioen wil zich deze zomer nog graag voorin versterken. In die zoektocht kwam ze uit bij Álex Collado. De aanvaller van FC Barcelona stond in eerste instantie open voor een vertrek naar Blauw-Zwart, maar haakte af toen bekend werd dat de Belgen graag een optie tot koop in het contract willen opnemen. Club mocht toch nog even hopen op zijn komst, maar lijkt daar nu definitief een streep door te moeten zetten.

Hoewel Nsoki nog geen overtuigende indruk maakt en Persyn een fysieke achterstand heeft, lijkt Club Brugge niet meer op zoek te gaan naar defensieve versterkingen. Aanvallend zal er daarentegen nog wel het een en het ander gebeuren. De spoeling is, vooral op de flanken, te dun om op drie fronten mee te doen om de prijzen. Philippe Clement heeft momenteel eigenlijk alleen Noa Lang en Charles de Ketelaere als serieuze opties tot zijn beschikking. De Ketelaere heeft echter al meerdere keren aangegeven dat hij liever vanuit het centrum speelt.

De zoektocht van Club Brugge naar een nieuwe vleugelspeler is dan ook niet meer dan logisch. Collado staat nog altijd hoog op het lijstje. Op de dag van het bezoek aan Union leek zijn tijdelijke overgang naar Club nog een formaliteit. Collado kreeg van Barcelona akkoord om het trainingskamp in Duitsland te verlaten in afwachting van zijn toekomst. Zijn komst liet echter steeds langer op zich wachten. De reden? Club wilde hem graag huren, maar wel met een aankoopoptie. Dat zagen Barcelona en Collado zelf niet zitten. Tot afgelopen vrijdag. Toen meldden Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad dat de Catalanen waren bijgedraaid.

Een uitleenbeurt van Collado naar Club werd toch weer een optie, ware het niet dat de speler zelf om bedenktijd vroeg. Hij is er nog altijd op gebrand om te slagen in Camp Nou. Met het vertrek van Lionel Messi komt er een plek vrij in de selectie van Ronald Koeman. Die werd zondagavond, toen FC Barcelona het opnam tegen Juventus, ingenomen door Collado. De aanvaller mocht zelfs nog even meedoen. Vrijdag meldde Het Laatste Nieuws dat hij in het weekend een definitief besluit zou nemen over zijn toekomst. Een transfer lijkt voorlopig niet aan de orde, anders had Koeman geen beroep op hem gedaan.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1424479203165188097?s=20

Zo lijkt Club Brugge dus definitief een streep door Collado zijn komst te kunnen zetten. Hij is uiteraard niet de enige flankspeler die op het lijstje staat van de Belgisch landskampioen. Ook Tajon Buchanan, momenteel speler van New England Revolution, kan zich verheugen op blauwzwarte interesse. Hij moet naar verluidt vijf miljoen euro kosten. New England Revolution zou hem echter pas in januari willen laten gaan. Dan komt de Amerikaanse competitie tot een einde. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand