Club Brugge kan (tijdelijk) de koppositie grijpen

Ruud Vormer viert zijn treffer namens Club Brugge tegen Cercle
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 6 : Team captain Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates scoring the opening goal during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel stadium on August 06, 2021 in Brugge, Belgium, 6/08/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Na een moeizame start lijkt Club Brugge de boel inmiddels aardig op de rails te hebben. De ploeg van Philippe Clement zegevierde afgelopen zondag met ruime cijfers bij Zulte-Waregem en versterkte zich vrijdag met Owen Otasowie én Ruben Providence. Beiden zullen zondagavond, als Club bezoek krijgt van Beerschot, nog niet in actie komen. Ze zullen mogelijk wel aanwezig zijn om te zien hoe Blauw-Zwart in ieder geval een poging gaat doen om de koppositie te veroveren.

Het thuisduel met Beerschot begint weliswaar pas zondagavond om 18.30 uur, maar het belooft nu al een bijzondere ontmoeting te worden. Niet omdat Club Brugge en Beerschot veel met elkaar gemeen hebben, allesbehalve. Wel omdat Jan Breydel zijn deuren eindelijk weer opent voor ALLE tribunes. Philippe Clement en zijn manschappen kunnen zich dus verheugen op een vol Jan Breydel. De laatste keer dat dat het geval was, is inmiddels 533 dagen geleden. Toen won Blauw-Zwart de Brugse derby van Cercle met 2-1.

Hoe mooi zou het zijn als Club de rentree op een vol Jan Breydel viert met een zege? Geweldig, natuurlijk. Al helemaal omdat de ploeg van Clement in dat geval – tijdelijk – de koppositie in handen heeft. Dat heeft ze dan deels te danken aan Standard, dat vrijdag een omstreden 1-0 overwinning op KV Oostende boekte. KV Oostende deelde tot vrijdagavond de koppositie met Union, maar staat na het verlies in Luik op de derde plek. Standard is voorlopig koploper. Daar kan zaterdag al verandering in komen. Dan moet Eupen zien te winnen van OH Leuven.

Mocht dat niet gebeuren, is het aan Club om de koppositie te veroveren op de Rouches. Een overwinning op Beerschot volstaat, al is dat zeker niet vanzelfsprekend. De laatste ontmoeting op Jan Breydel werd namelijk een prooi voor de Antwerpenaren. Beerschot mag dit seizoen dan wel slecht zijn begonnen, Club Brugge is dus gewaarschuwd. Op een vol Jan Breydel kan en mag het eigenlijk niet misgaan… Toch?

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws