Club Brugge boekt moeizame zege op Beerschot

PHOTONEWS 10937609 118
PHOTONEWS 10937609 118 Foto: © Philippe Crochet/Photo News

Club Brugge is voorlopig de nieuwe (gedeelde) koploper van de Jupiler Pro League. De ploeg van Philippe Clement was zondagavond op een vol Jan Breydel met 3-2 te sterk voor Beerschot. De bezoekers speelden ruim een helft met een man minder.

Club Brugge werkte met veel vertrouwen toe naar de thuiswedstrijd tegen Beerschot. Na een moeizame start van het seizoen werd er afgelopen zondag namelijk dik gewonnen van Zulte-Waregem. Vooral het optreden van Blauw-Zwart in de tweede helft maakte veel indruk. Het liefst was Clement met dezelfde namen aan het duel met Beerschot begonnen, maar hij moest zijn basiself noodgedwongen op twee posities wijzigen. De geschorste Eduard Sobol werd vervangen door Tibo Persyn, die daarmee zijn basisdebuut maakte. Ook Noah Mbamba ontbrak. Hij kampt met een blessure. Federico Ricca was zijn vervanger.

Voor het eerst sinds 7 maart 2020 opende Jan Breydel zijn deuren voor ALLE abonnees van Club Brugge. Dat bracht een geweldige sfeer met zich mee, die de thuisploeg duidelijk veel kracht gaf. Na vier minuten was het namelijk al raak. Éder Balanta kopte binnen uit een hoekschop van Ruud Vormer. Daarmee deelde Club al vroeg een tik uit aan Beerschot, dat na een dramatische start sowieso niet blaakt van het zelfvertrouwen. Wie dacht dat Blauw-Zwart er vervolgens overheen zou denderen, kwam bedrogen uit. Het kon de uitstekende start geen goed vervolg geven. In de problemen kwam Club weliswaar niet, maar het duurde lang voordat het weer echt een keer gevaarlijk werd.

Opnieuw De Ketelaere

De eerste beste kans na de 1-0 was wel direct raak. Charles de Ketelaere werd leep weggestuurd door Noa Lang. Het goudhaantje van vorige week omspeelde doelman Mike Vanhamel, alvorens de bal binnen te schieten voor 2-0. Zo zat Club Brugge met nog een kwartier te spelen in de eerste helft op rozen. Beerschot had tot dan toe niets laten zien. Toch kwam het niet lang na de 2-0 van De Ketelaere terug in de wedstrijd. En hoe. Joren Dom schoot hard en prachtig raak. Een opsteker voor de bezoekers, al volgde vlak Clubvoor de pauze een nieuwe dreun. Frédéric Frans kreeg namelijk zijn tweede gele en dus een rode kaart.

Persyn grijpt zijn moment

Op de 2-1 voorsprong bij rust viel weinig af te dingen, al ging het wat moeizamer dan verwacht/gehoopt. In de tweede helft ging Club Brugge nadrukkelijk op zoek naar de derde treffer. Vormer mocht daar twee keer voor aanleggen, maar de aanvoerder had het vizier (nog) niet op scherp staan. Dat gold niet voor Persyn. De huurling van Inter knalde geweldig raak voor de 3-1. Naast zijn basisdebuut had Persyn dus ook zijn eerste doelpunt voor Blauw-Zwart te pakken. Het was heerlijk voetballen voor Club tegen Beerschot, al gaf het nog wel een aantal serieuze kansen weg. Simon Mignolet stond echter goed te keepen.

Bas Dost stond op dat moment al binnen de lijnen. Hij verving Ricca, waaruit bleek dat Clement op zoek ging naar nog meer doelpunten. Club begon weliswaar sterk aan de tweede helft, maar gaandeweg werd het niveau steeds minder. Dat leidde zelfs tot de tweede gele en dus een rode kaart voor Stanley Nsoki. Een minuut later al viel de aansluitingstreffer. Jan Van den Bergh tikte binnen uit een vrije trap van Raphael Holzhauser. Zo was Beerschot helemaal terug in de wedstrijd. En dat had Club Brugge volledig aan zichzelf te danken.

In de slotfase viel er niet meer zoveel te genieten op Jan Breydel, al was het nog wel spannend. Beerschot probeerde nog wel aan te dringen, maar het slaagde er niet meer in om in de buurt van de gelijkmaker te komen. Een domper voor Club Brugge was nog wel het wegvallen van Dost. De spits viel in, maar kon de wedstrijden dus niet uitspelen. Blauw-Zwart won wel, met 3-2. Daardoor deelt het de koppositie nu met Eupen.