Clement moet basiself op twee posities wijzigen

Philippe Clement tijdens het bezoek van Club aan Antwerp FC in mei
ANVERS, BELGIUM - MAY 13 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League Champions Play-Off match between Antwerp FC and Club Brugge KV on May 13, 2021 in Antwerpen, Belgium, 13/05/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Never change a winning team. Normaliter had Philippe Clement dat voor het treffen met Beerschot ook niet gedaan. De coach heeft echter geen andere keus. Eduard Sobol pakte in de slotfase tegen Zulte-Waregem zijn tweede gele en dus een rode kaart. Hij is er tegen Beerschot dus niet bij. Gelukkig heeft Clement genoeg alternatieven.

Hoewel Sobol door zijn aanwezigheid bij de nationale ploeg van Oekraïne pas na het eerste competitieduel met Eupen zijn rentree maakte, drukte hij al gauw zijn stempel op de ploeg. Clement baarde opzien door Bas Dost in de rust van het bezoek aan Union te vervangen door Sobol. Die wissel pakte echter goed uit. Niet alleen ging Club Brugge beter spelen, ook bezorgde Sobol zijn ploeg met een raket de eerste zege van het seizoen. Die lijn trok de Oekraïner door in de Brugse derby tegen Cercle én bij Zulte-Waregem, waar hij de assist leverde voor de 0-4 van Charles de Ketelaere.

Door een domme overtreding moest hij er in de slotfase echter met een rode kaart vanaf. Dat kost hem het duel met Beerschot, dat in het teken staat van de eerste wedstrijd op Jan Breydel met volle tribunes sinds 7 maart 2020. Wie gaat hem vervangen? Federico Ricca lijkt de meest logische vervanger van de Oekraïner. Tibo Persyn kan echter ook op de linksbackpositie uit de voeten. Persyn maakte in de Elindus Arena zijn eerste officiële minuten voor Blauw-Zwart. Daags na zijn debuut deed hij van zich spreken in het oefenduel met Deinze. Of hij Clement daarmee heeft kunnen overtuigen, moet zondagavond blijken.

Ten opzichte van vorige week zullen we ook in het centrum een andere naam zien. Noah Mbamba kreeg in de Elindus Arena opvallend de voorkeur boven Matej Mitrovic. Mbamba speelde een uitstekende wedstrijd, Clement was na afloop niet voor niets complimenteus. Het duel met Beerschot moet hij echter aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure. Keert Mitrovic terug aan de aftrap? Of kiest Clement tegen Beerschot weer eens voor vier verdedigers? We gaan het zien!

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws