Zo staan de achtervolgers van Club er momenteel voor

PHOTONEWS 10923266 071
PHOTONEWS 10923266 071 Foto: © Jimmy Bolcina/Photo News

Club Brugge kroonde zich in het voorbije seizoen voor de tweede keer in successie tot landskampioen. Hoewel de ploeg van Philippe Clement met een ruime voorsprong aan de play-offs begon, moest ze nog alle zeilen bijzetten. Dat belooft wat voor het nieuwe seizoen in België. De competitie gaat over twee weken van start. Hoe staan de achtervolgers van Blauw-Zwart er momenteel voor?

KRC Genk

De Limburgers zullen met dubbele gevoelens terugkijken op het afgelopen seizoen. Enerzijds was er de blijdschap om de gewonnen beker en de plaatsing voor de voorrondes van de Champions League. Anderzijds was er het besef dat er misschien wel meer had ingezeten. In de reguliere competitie liet de ploeg van John van den Brom echter veel te veel steken vallen om serieus aanspraak te maken op de landstitel.

Komend seizoen zal KRC Genk vanaf het eerste moment de strijd met Club Brugge willen aangaan. Over zes dagen kan één van beide ploegen al een serieus statement maken. Wie de Supercup wint, zal met een prettig gevoel aan de competitie beginnen. Zowel bij Club Brugge als in Limburg is het momenteel echter nog de vraag met welke spelers er een gooi naar de landstitel wordt gedaan. Verwacht wordt dat topschutter Paul Onuachu deze zomer vertrekt bij Genk, terwijl ook Theo Bongonda zijn naam op verschillende lijstjes zal prijken.

Kossounou van Club Brugge met Onuachu van Genk
Odilon Kossounou zij aan zij met Paul Onuachu van KRC Genk. De topschutter vertrekt deze zomer mogelijk naar de Premier League. (Photo by Nico Vereecken Photo News)

De ploeg van Van den Brom versterkte zich daarentegen al met onder anderen Carel Eiting en Mike Trésor Ndayishimiye. Ze speelde vooralsnog drie oefenwedstrijden:

  • Eendracht Termien-KRC Genk 1-8
  • KRC Genk-KAS Eupen 2-0
  • KRC Genk-FC Groningen 1-1

Antwerp FC

Het is moeilijk in te schatten wat we in het nieuwe seizoen van de Great Old kunnen en mogen verwachten. Ze mikt mogelijk hoger dan de derde plek in het afgelopen seizoen. Of dat realistisch is, moet nog blijken. De Antwerpenaren roeren zich in ieder geval flink op de transfermarkt. Ze moeten wel, want evenals KRC Genk en Anderlecht moeten ze zich via voorrondes verzekeren van Europees voetbal. In de persoon van Lior Refaelov zag Antwerp FC niet alleen een ervaren pion, maar ook heel wat doelpunten en assists vertrekken.

De oud-speler van Club Brugge koos voor een gevoelige overstap naar Anderlecht. In 112 wedstrijden voor Antwerp FC scoorde Refaelov 38 keer en gaf hij 21 assists. Michel-Ange Balikwisha zal nu de man zijn die voor de creativiteit moet zorgen. Met zijn komst sloegen de Antwerpenaren een grote slag. Hij stond immers ook in de nadrukkelijke belangstelling van Club Brugge. Michael Frey zal Balikwisha zijn voorzetten moeten promoveren tot doelpunten. De Zwitser scoorde in het afgelopen seizoen nog zeventien keer voor Waasland-Beveren.

https://twitter.com/official_rafc/status/1413557044414750726?s=20

Ook Björn Engels maakte onlangs de overstap naar de Bosuil. De ex-verdediger van Club Brugge tekende een contract tot medio 2026. Engels zal tijdens zijn tweede periode in België willen afrekenen met het stempel van Man van Glas. In twee seizoenen Aston Villa kwam hij slechts 1.626 minuten in actie. De Great Old werkte zaterdag nog twee oefenwedstrijden af tegen het Deense Nordsjaelland.

  • Antwerp FC-Hoogstraten VV 2-0
  • FC Utrecht-Antwerp FC 2-2
  • Antwerp FC-AEK Athene 0-2
  • Antwerp FC-Nordsjaelland 1-1
  • Nordsjaelland-Antwerp FC 3-0

Anderlecht

Terwijl Club Brugge nog altijd wacht op de eerste zomeraanwinst, liet Paars-Wit er geen gras over groeien. De komst van Refaelov vormde het startsein voor een boeiende transferzomer in Brussel. De ploeg van Vincent Kompany versterkte zich immers ook al met Wesley Hoedt, Majeed Ashimeru, Sergio Gómez, Colin Coosemans en Taylor-Harwood Bellis. Tegenover al die nieuwkomers staat echter het vertrek van Lukas Nmecha en het naderende vertrek van Sambi Lokonga.

Nmecha was in het afgelopen seizoen één van de revelaties op de Belgische velden. Anderlecht wilde hem dan ook graag langer aan wal houden, maar hij had al besloten dat zijn toekomst niet in België ligt. Ook Club Brugge slaagde er niet in om hem te overtuigen van een langer verblijf in de Jupiler Pro League. De vermeende blauwzwarte interesse in Nmecha kwam Club op kritiek te staan namens voorzitter Wouter Vandenhaute, die dus ook al afscheid moet nemen van Lokonga. De middenvelder staat op het punt om te verkassen naar Arsenal.

De Paars-Witten ontvangen de nodige miljoenen voor Lokonga, dus we kunnen nog wel wat vuurwerk verwachten op de transfermarkt. Op het veld was het vooralsnog echter niet heel overtuigend wat de ploeg van Kompany liet zien.

  • Anderlecht-STVV 1-1
  • FC Utrecht-Anderlecht 1-1
  • AZ-Anderlecht 1-1
https://twitter.com/rscanderlecht/status/1414118005722714112?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand