Wie anders dan Pérez bezorgt Club derde oefenzege

Daniel Pérez in actie tegen KAA Gent
GENT, BELGIUM - MARCH 15: Daniel Perez of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between KAA Gent and Club Brugge KV at Ghelamco Arena on March 15, 2021 in Gent, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Amper twee dagen na de 2-1 overwinning op Zulte-Waregem heeft Club Brugge zijn derde oefenzege van de voorbereiding geboekt. Daniel Pérez was opnieuw de grote man aan de zijde van de Belgisch landskampioen. Ze kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar slikte op het uur op ongelukkige wijze de gelijkmaker. Een winnaar leek er niet meer te komen, totdat Pérez een paar minuten voor tijd de 2-1 tegen de touwen knikte.

Ten opzichte van de ontmoeting met Zulte-Waregem woensdagavond voerde Philippe Clement twee wijzigingen door. Senne Lammens begon onder de lat, terwijl Federico Ricca de voorkeur kreeg boven Maxim De Cuyper. Club Brugge schoot vrijdagmiddag een stuk beter uit de startblokken dan in de voorgaande oefenwedstrijden.

Waar het tegen Lokomotiva Zagreb en Zulte-Waregem al vroeg op achterstand kwam, was het ditmaal al binnen de kortste keren raak voor de thuisploeg. De Ketelaere kopte geheel vrijstaand raak uit een hoekschop. Een fijne start voor de ploeg van Clement. Erop en erover? Dat zeker niet. In het restant van de eerste helft gebeurde er eigenlijk niet meer zoveel.

De 1-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg van de ontwikkelingen in de eerste helft. Clement voerde na de pauze een aantal wijzigingen door. Zo kwam Daniel Pérez, tegen Zulte-Waregem nog goed voor twee doelpunten, binnen de lijnen voor Bas Dost, terwijl Clinton Mata na twee wedstrijden afwezigheid weer minuten maakte. Het waren echter de Grieken die na een klein kwartier in de tweede helft op gelijke hoogte kwamen.

Ongelukkige Mitrovic

Een ongelukkig moment voor Matej Mitrovic. De Kroaat tekende onlangs een nieuw contract en krijgt deze voorbereiding veel kansen van Clement, maar kan nog niet echt imponeren. Ook tegen AEK Athene niet, al kon hij niet heel veel doen aan zijn eigen doelpunt. Een voorzet belandde ongelukkig via zijn borst achter Lammens.

Vlak na de Griekse gelijkmaker besloot Clement nog een aantal verse krachten binnen de lijnen te brengen. De Brugse momenten voor het doel van AEK waren echter spaarzaam in de tweede helft. Pérez kreeg een goede mogelijkheid om Club op voorsprong te schieten, maar een Griek kon op het laatste moment voorkomen dat de Venezolaan het doel onder vuur kon nemen.

Tien minuten voor het einde kreeg Blauw-Zwart de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De doelman van AEK maakte hands, waardoor Club vanaf dichtbij mocht aanleggen voor een indirecte vrije trap. Aan De Cuyper de eer om aan te leggen, maar hij zag zijn poging voor de doellijn gekeerd worden.

Reddende engel uit Venezuela

Youssouph Badji kon daarna nog geheel vrijstaand inkoppen voor 2-1, maar zijn kopbal miste richting. Pérez deed dat een stuk beter. De Venezolaan bewees tegen Zulte-Waregem al een uitstekende kopper te zijn en knikte zijn ploeg tegen AEK opnieuw op voorsprong. Het betekende zijn derde treffer in twee wedstrijden. Wat een rentree van de Zuid-Amerikaan, die afgelopen maandag pas zijn opwachting maakte op het trainingsveld.

Een slotoffensief van AEK kwam er niet meer, waardoor een rake kopbal van Pérez Club Brugge wederom de overwinning schenkt. In de aanloop naar de Supercup tegen KRC Genk speelt Blauw-Zwart nog één oefenwedstrijd. Dinsdagavond is FC Utrecht te gast op het Belfius Basecamp.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws