Vormer blijft ook na actieve loopbaan verbonden aan Club

Ruud Vormer voor aanvang van het oefenduel met AEK
KNOKKE-HEIST, NETHERLANDS - JULY 9: Ruud Vormer of Club Brugge during the friendly match between Club Brugge and AEK Athene at Complex Molenhoek on July 9, 2021 in Knokke-Heist, Netherlands (Photo by Geert van Erven/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
©Orange Pictures/Photo News

Club Brugge versterkte zich weliswaar nog niet, maar slaagde er wel in om een aantal belangrijke krachten langer binnenboord te houden. Ruud Vormer, bijvoorbeeld. De aanvoerder zette begin vorige maand zijn handtekening onder een nieuw contract tot de zomer van 2023. De kans is dus groot dat hij zijn loopbaan afsluit op Jan Breydel. Als voetballer dan, want hij zal nadat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen verbonden blijven aan de club.

Dat vertelde Vormer in gesprek met De Telegraaf. Club Brugge meldde op 14 juni dat de aanvoerder zijn handtekening onder een nieuw contract had gezet. Toen zijn er dus ook afspraken gemaakt over zijn rol na zijn loopbaan als voetballer. ”Tijdens de contractbesprekingen is afgesproken dat ik ook na mijn actieve carrière aan de club blijf verbonden. Dat was het verzoek van de clubleiding. Ik krijg de kans om te ontdekken wat precies bij me past”, aldus Vormer.

Vooraleer hij zich daarop kan richten, wil hij nog de nodige titels aan zijn palmares toevoegen. Vormer kroonde zich al vier keer tot landskampioen van België. Als het aan hem ligt, komen er nog wel een paar landstitels bij. ”Uiteindelijk moeten het vijf, zes of zeven kampioenschappen worden.”

Supercup

Zaterdagavond speelt Club Brugge om de eerste hoofdprijs van het nieuwe seizoen. De landskampioen krijgt op Jan Breydel bezoek van KRC Genk. In de eindstrijd van de Supercup is er helaas geen rol weggelegd voor Vormer. De kapitein zit in quarantaine nadat hij eerder in contact is geweest met een met corona besmet persoon. Verwacht wordt dat hij dinsdag weer terug aansluit bij de groep. Voor Club is de absentie van zijn aanvoerder een groot gemis. ”Hij is iemand die graag wil winnen”, sprak Philippe Clement vrijdagmiddag nog over de middenvelder.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws