Vliegende wissels en intrappen: Club NXT gaat het beleven

Club NXT-coach Rik De Mil
FOREST, BELGIUM - OCTOBER 25 : Rik De Mil coach NXT Brugge during the Proximus League D1 B match between Union and Nxt Club Brugge on October 25, 2020 in Forest, Belgium, 25/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Club NXT sloot het afgelopen seizoen weliswaar af als hekkensluiter in 1B, maar Club Brugge kan met een goed gevoel terugkijken op het debuut van de beloften. Helaas krijgt dat voorlopig geen vervolg. De ploeg van Rik De Mil kan op z’n vroegst in het seizoen 2022/2023 haar rentree maken in het betaalde voetbal. De beloften hoeven zich in ieder geval niet te vervelen. Na het debuut in 1B nemen ze komend weekend al deel aan de Future of Football Cup.

Nog niet zo heel lang geleden was de voetbalwereld in rep en roer. Een select aantal topclubs kondigde namelijk de oprichting van de Super League aan. Florentino Pérez, president van Real Madrid en één van de belangrijkste voorstanders van de Super League, vertelde onder meer dat dit toernooi het voetbal weer aantrekkelijk moest maken. De Super League zal er, als het goed is, niet komen. Dat betekent echter niet dat het spelletje geen veranderingen zal ondergaan.

De self-pass

Komend weekend zullen al enkele veranderingen – tijdelijk – in werking treden. Op de Future of Football Cup wordt een vijftal regels aangepast om de intensiteit en aantrekkelijkheid van voetbal te verhogen en daarmee het effect te bekijken op wedstrijden van topniveau. Club NXT is dus één van de deelnemers. Samen met PSV, AZ en RB Leipzig is de beloftenploeg uitgenodigd voor dit ‘unieke en vernieuwende project’. De volgende regels worden gewijzigd:

  1. Ingooien wordt intrap/indribbel.
  2. Bij een vrije trap mag er direct gedribbeld worden, de self-pass is ook van toepassing bij een hoekschop
  3. Vliegende wissels (onbeperkt)
  4. Gele kaart = 5 min eruit
  5. Zuivere speeltijd van 2 x 30 minuten

Het toernooi vindt tussen 15 en 18 juli plaats op de KNVB Campus in Nederland. Club NXT speelt donderdag 15 juli eerst tegen PSV, alvorens zondag om 11.00 uur AZ de tegenstander is.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws