Vier conclusies die Clement kan trekken na derde zege

Philippe Clement tijdens de voorbereiding van Club Brugge
WESTKAPELLE, BELGIUM - JUNE 18 : Philippe Clement head coach of Club Brugge pictured during the first training of Club Brugge prior the Jupiler Pro League 2021-2022 season. on June 18, 2021 in Westkapelle, Belgium, 18/06/2021 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

Acht dagen voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen boekte Club Brugge zijn derde oefenzege van de voorbereiding. Van harte ging het weliswaar niet, maar AEK vertrok met een 2-1 nederlaag uit het Belfius Basecamp. Na vijf oefenpotjes kan Philippe Clement enkele conclusies trekken richting de Supercup tegen KRC Genk.

Club heeft de opvolger van Mignolet al in huis

Het Europees Kampioenschap laat zijn sporen na bij Club Brugge. Niet alleen op de bankrekening, maar ook op het veld. Simon Mignolet is immers nog niet van de partij. De goalie zou sowieso al later aansluiten, maar door een knieblessure moet hij zijn rentree nog langer uitstellen.

In de persoon van Ethan Horvath zag Club Brugge de stand-in van Mignolet transfervrij vertrekken. Vincent Mannaert hoeft echter niet de transfermarkt op voor een vervanger. Met Senne Lammens en Nick Shinton heeft Club al twee talentvolle alternatieven voor Mignolet in de gelederen. Zowel Lammens als Shinton krijgt deze voorbereiding de kans om zich te laten zien.

Senne Lammens in actie namens Club Brugge
Senne Lammens verdedigt zo goed als zeker het doel van Club Brugge in de Supercup tegen Genk. (Photo by Herman Dingler/Orange Pictures)

Dat ging Lammens vooralsnog beter af. Hij lijkt inmiddels wel zeker van een basisplaats in de Supercup tegen KRC Genk. Lammens keepte negentig minuten tegen AEK Athene en maakte opnieuw een betrouwbare indruk.

De Cuyper laat uitgelezen mogelijkheid liggen

Niet alleen Mignolet ontbreekt volgende week tegen Genk. Ook Hans Vanaken en Eduard Sobol zullen niet van de partij zijn. Charles de Ketelaere zal op Vanaken zijn positie gaan spelen, terwijl Clement uit twee namen kan kiezen voor de vervanging van Sobol. Zowel Federico Ricca als Maxim De Cuyper kreeg in de afgelopen wedstrijden de kans op de linksbackpositie.

De Cuyper debuteerde weliswaar twee seizoenen geleden al in de hoofdmacht, maar zijn definitieve doorbraak laat nog op zich wachten. Dit seizoen moet het er eigenlijk van komen. Hij dreigt de eerste echte kans om zich te laten zien aan het grote publiek echter al uit zijn handen te laten glippen. De Cuyper slaagde er vooralsnog niet in om een onomstreden indruk te maken.

De meer ervaren Ricca lijkt daardoor de voorkeur te genieten in de Supercup tegen Genk.

Er is nood aan een nieuwe buitenspeler

Het mislopen van Michel-Ange Balikwisha kan Club Brugge nog wel eens duur komen te staan. Blauw-Zwart was akkoord met Standard, maar de speler zelf koos voor een avontuur in Antwerpen. In de zoektocht naar een nieuwe buitenspeler wordt Club inmiddels in verband gebracht met Oussama Idrissi. Het is echter nog niet duidelijk wat Sevilla met de Marokkaan van plan is en of hij wel oren heeft naar een vertrek naar Brugge.

Duidelijkheid is echter geboden. De spoeling op de flanken is momenteel heel dun. Daarbovenop komt de onzekerheid over de toekomst van Noa Lang en Charles de Ketelaere. Beiden zouden deze zomer nog kunnen vertrekken. De Ketelaere neemt momenteel de positie van Vanaken in. In de voorhoede fungeert David Okereke als rechtsbuiten, maar dat is hij natuurlijk niet.

Okereke scoort tegen Sint-truiden
Philippe Clement probeert David Okereke ook deze voorbereiding om te toveren tot buitenspeler. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)
De strijd om de spitspositie ligt volledig open

Club Brugge legde in januari vier miljoen euro neer voor de komst van Bas Dost. Daarmee had Clement eindelijk zijn zo gewenste spits binnen. Dost schoot uit de startblokken, maar na zijn opgelopen blessure tegen Dynamo Kiev viel het toch wat tegen wat hij liet zien. Ook tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen is het allesbehalve overtuigend.

Daniel Pérez maakt daarentegen veel indruk. De Venezolaan keerde afgelopen maandag pas terug op het trainingsveld, maar heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn stempel te drukken. Tegen Zulte-Waregem scoorde hij twee keer en vrijdagmiddag was hij opnieuw goud waard. Of het genoeg is om Clement te overtuigen van een basisplaats tegen Genk, moet nog blijken. Het is echter duidelijk dat Dost uit een ander vaatje moet gaan tappen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws