Vertrek van Krmencik bij Club Brugge kwestie van tijd

PHOTONEWS 10926335 257
PHOTONEWS 10926335 257 Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Club Brugge wacht weliswaar nog op de eerste zomeraanwinst, maar dat betekent niet dat de Belgisch landskampioen een rustige mercato beleeft. Integendeel zelfs. Op het gebied van uitgaande transfers gebeurt er voldoende op Jan Breydel. Momenteel lijkt Michael Krmencik de belangrijkste kandidaat om als volgende de deur bij Club Brugge achter zich dicht te trekken.

En dat zit er eigenlijk al heel lang aan te komen. Krmencik streek in januari 2020 neer op Jan Breydel. Club Brugge betaalde een slordige zes miljoen euro voor de Tsjech, dus de verwachtingen waren redelijk hooggespannen. Hij is er echter niet in geslaagd om die waar te maken. Geen moment. Na negentien wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde, vertrok hij afgelopen winter op huurbasis naar PAOK.

In Griekenland beleefde Krmencik een goede start. Hij scoorde twee keer in zijn eerste vier competitieduels en vond ook in het bekertoernooi meerdere keren het net. Het lukte hem echter niet om die lijn door te trekken. Krmencik verloor zijn basisplaats en moest het vaker wel dan niet doen met (korte) invalbeurten. Uiteindelijk kwam hij toch nog tot 28 duels voor de Grieken, waarin hij negen keer scoorde.

Afscheid

Een langer verblijf in Griekenland zit er niet in. Op Jan Breydel is er ook geen perspectief voor hem. Niet dat Krmencik daarom treurt, want hij liet in een eerder stadium al weten liever niet terug te willen keren naar Brugge. Een oplossing is naar verluidt aanstaande. Krmencik werd in de afgelopen weken veelvuldig gelinkt aan een terugkeer naar zijn thuisland, maar hij lijkt zijn loopbaan voort te zetten in Turkije. Besiktas zou zijn komst wel zien zitten. Op Instagram nam Krmencik alvast afscheid van PAOK. In een reactie feliciteerde Clinton Mata de Tsjech. Waarmee? Dat is niet bekend. Zeer waarschijnlijk met een transfer.

/><figcaption>Michael Krmencik bedankt PAOK voor zijn tijd in Griekenland. </figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:paragraph --><p>Of de Tsjech binnenkort ook een bedankje in petto heeft voor Club Brugge, is nog maar de vraag. In de terugblik op het afgelopen seizoen zagen we Krmencik weliswaar een paar keer glimlachend in beeld, maar het was geen geheim dat hij doodongelukkig was in Brugge. Onlangs <a href=haalde hij nog uit naar de Belgisch landskampioen. ''Het is de eerste keer dat ik me zo geliefd voel'', vertelde hij over zijn band met de supporters van PAOK.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand