Verlanglijst puilt uit: wanneer slaat Club eens toe?

Vincent Mannaert CEO van Club Brugge
DIEGEM, BELGIUM - JULY 07 : Vincent Mannaert, general manager of Club Brugge during his arrival at the Crowne Plaza Hotel before the meeting of the Pro League on July 7, 2020 in Diegem, Belgium, 07/07/2020. ( Photo by Lucas Castel / Photonews
© Lucas Castel/Photo News

Club Brugge slaagde er dinsdagavond niet in om de generale repetitie voor de Supercup tegen KRC Genk winnend af te sluiten. Het verloor met 2-4 van Utrecht. Genoeg stof tot nadenken dus voor Philippe Clement. Dat de oefenmeester nog altijd wacht op versterking, maakt het er niet makkelijker op. Er prijken weliswaar genoeg namen op het verlanglijstje, maar wanneer slaat Club nou ook een keer toe?

Ja, de transfermarkt is nog ruim anderhalve maand open. Club Brugge heeft dus nog genoeg tijd om zich te versterken. Hoe langer het echter duurt, des te moeilijker het wordt. Als het aan de Belgisch landskampioen had gelegen, waren de eerste nieuwkomers al lang en breed een feit. Zo had ze een akkoord bereikt met Standard over de komst van Michel-Ange Balikwisha. De aanvaller moest Clement van meer opties op de vleugels voorzien. Zijn komst leek een formaliteit, ware het niet dat Antwerp FC met een financieel aantrekkelijkere aanbieding op de proppen kwam. Balikwisha was verkocht en trok naar de Bosuil.

Een hard gelag voor Club Brugge, dat eerder al target Yerson Mosquera zag verkassen naar Wolverhampton, de nummer dertien van het afgelopen seizoen in Engeland. De Colombiaan had in Brugge de vervanger van de mogelijk vertrekkende Odilon Kossounou kunnen worden. Club drukte daardoor waarschijnlijk niet door voor zijn komst, waardoor hij zijn focus verlegde op de interesse van Wolverhampton. Woensdagochtend pakte Het Nieuwsblad uit met de vermeende interesse van Club in Koni de Winter. Voor hem geldt echter hetzelfde als voor Mosquera: Blauw-Zwart komt pas in actie als er duidelijkheid is over de toekomst van Kossounou.

Noa Lang loodst club voorbij eupen
Zowel Noa Lang als Charles de Ketelaere heeft zich in de kijker gespeeld van de buitenlandse (top)clubs. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Idrissi

Die afwachtende houding kan de nummer één van België nog wel eens parten spelen. Zeker omdat er ook getrokken wordt aan Noa Lang en Charles de Ketelaere. Laatstgenoemde stelde zijn club vorige maand gerust door te stellen dat het zijn intentie is om nog een jaar in Brugge te blijven. ”Maar in het voetbal weet je het nooit”, voegde hij daar echter aan toe. Inmiddels wordt Club ook aan de komst van verschillende aanvallers gelinkt. Oussama Idrissi bijvoorbeeld. Sevilla betaalde vorig jaar nog een slordige twaalf miljoen euro voor hem, maar in Spanje kon hij vooralsnog geen potten breken. Ook zijn uitleenbeurt aan Ajax werd geen succes.

Idrissi zelf hoopt op een nieuwe kans in Sevilla, maar de nummer vier van het voorbije seizoen in Spanje zou naar verluidt openstaan voor een nieuw – al dan niet tijdelijk – vertrek van de buitenspeler. Mocht Club daadwerkelijk werk willen maken van zijn komst, zal het er wat vaart achter moeten zetten. Idrissi zou volgens Spaanse media ook in de belangstelling van Marseille staan. De Fransen winden er deze mercato geen doekjes om. Ook de naam van Caleb Chukwuemeka komt voorbij in de wandelgangen. De transfervrije spits staat volgens Het Nieuwsblad op de (brede) verlanglijst, maar is geen absolute prioriteit.

Tyrell Malacia is dat daarentegen wel. De linksback van Feyenoord zou al rond zijn met Club Brugge. De nummer vijf van het afgelopen seizoen in Nederland is echter (nog) niet van plan om mee te werken aan een transfer. Feyenoord vraagt naar verluidt een transfersom van een slordige elf miljoen euro. Daar wilde Club Brugge vooralsnog niet aan voldoen. Omdat Malacia onlangs nog een nieuw contract tekende in Rotterdam, is het nog maar de vraag of Club erin slaagt hem deze zomer naar Jan Breydel te halen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws