Uitblijven transfers dwingt Clement tot opvallende keuzes

Clement won met Club Brugge nog niet op Standard
LIEGE, BELGIUM - OCTOBER 17 : Philippe Clement head coach of Club Brugge gestures during the Jupiler Pro League match between Standard Liege and Club Brugge on October 17, 2020 in Liege, Belgium, 17/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Club Brugge neemt het zaterdag op tegen KRC Genk in de eindstrijd van de Supercup. Terwijl de Limburgers de ene na de andere nieuwkomer verwelkomden, wacht Blauw-Zwart nog altijd op zijn eerste zomeraanwinst. Dat dwingt Philippe Clement tot het maken van opvallende keuzes. Vooral in de voorhoede doet het uitblijven van transfers zich voelen.

Hoewel Clement en zijn ploeg al ruim drie weken op het trainingsveld staat, heeft de coach nog niet over een complete selectie kunnen beschikken. Eduard Sobol en Hans Vanaken kregen een extra paar dagen vakantie, terwijl Simon Mignolet herstellende is van een knieblessure. De goalie moet niet alleen de kraker tegen KRC Genk aan zich voorbij laten gaan. Ook het eerste competitieduel met Eupen komt voor hem te vroeg.

Senne Lammens en Nick Shinton kregen in de afgelopen weken de kans om te laten zien wie de nieuwe stand-in van Mignolet moet worden. Dat ging Lammens een stuk beter af. Hij lijkt de strijd om het plekje achter Mignolet definitief in zijn voordeel te hebben beslist. Lammens keepte afgelopen vrijdag tegen AEK Athene de negentig minuten vol en de verwachting is dat hij dinsdagavond tegen FC Utrecht ook het hele duel onder de lat staat.

De spoeling is dun

Hij stevent dus af op een basisplaats in de Supercup. Dat geldt ook voor Daniel Pérez. De Venezolaan heeft weliswaar pas acht officiële wedstrijden in de hoofdmacht achter zijn naam, maar is nu al enorm geliefd bij de fans. Zij zullen zaterdagavond mogelijk een glimp opvangen van Pérez. Waarschijnlijk mag hij zelfs beginnen. Dat is uiteraard zijn eigen verdienste, maar ook het gevolg van de verrichtingen van Club op de transfermarkt.

Clement treedt tegen FC Utrecht aan in een 4-2-2-formatie. Dat is normaliter niet het systeem waarin hij voor de derde keer in successie landskampioen wil worden. Hij heeft echter geen andere keus. De spoeling voorin, vooral op de flanken, is immers heel erg dun. Charles de Ketelaere treedt bij afwezigheid van Vanaken aan als middenvelder, waardoor Clement eigenlijk alleen Noa Lang en Mathis Servais overhoudt als flankspelers. Dat Club er graag een nieuwe bij wil, is bekend. Michel-Ange Balikwisha stond bovenaan het verlanglijstje, maar hij vertrok naar Antwerp FC.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws