Transfer van Refaelov heeft Clement ”het meest verbaasd”

Philippe Clement tijdens het bezoek van Club aan Antwerp FC in mei
ANVERS, BELGIUM - MAY 13 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League Champions Play-Off match between Antwerp FC and Club Brugge KV on May 13, 2021 in Antwerpen, Belgium, 13/05/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

De Supercup staat weliswaar voor de deur en de competitiestart nadert met rasse schreden, maar Club Brugge wacht nog altijd op de eerste zomeraanwinst. Hoewel het verlanglijstje uitpuilt van de namen, slaagde de landskampioen er nog niet in om de spelersgroep te versterken. Volgens Philippe Clement hoeven de fans zich echter geen zorgen te maken.

Een kleine maand geleden, toen Club Brugge begon aan de voorbereiding, liet Clement nog doorschemeren dat het bestuur op de achtergrond druk bezig was met transfers. In de tussentijd heeft zich echter nog niets spannends doen plaatsvinden. Ja, Club was met Antwerp FC in een soap beland over de komst van Michel-Ange Balikwisha. Blauw-Zwart en Standard bereikten weliswaar een akkoord, maar dat bleek niet voldoende. Balikwisha koos voor Antwerp FC, waar hij naar eigen zeggen meer perspectief ziet op speeltijd.

Het is dus nog wachten op de eerste versterking. Gelukkig is de transferwindow nog anderhalve maand open. Vrijdagmiddag op de persconferentie probeerde Clement de fans ook een beetje gerust te stellen. ”Ik ben heel ambitieus en het bestuur ook. We zitten op dezelfde golflengte. Ik focus mij op de jongens die er zijn, intussen overleggen we volop met de scouting en het bestuur. Welke profielen we zoeken? Vooral op de flanken, en ook op andere posities.”

Refaelov

Terwijl Club Brugge dus nog niet heeft weten toe te slaan op de mercato, verwelkomden de achtervolgers de ene na de andere nieuwkomer. Antwerp FC haalde dus Balikwisha, maar ook ex-Club Björn Engels, terwijl KRC Genk zich met onder anderen Carel Eiting en Mike Trésor ook al serieus versterkte. De opvallendste transfer volgens Clement? ”Die van Refaelov heeft mij wellicht het meeste verbaasd”, citeert Het Laatste Nieuws de oefenmeester. ”Ik vond het raar dat, na wat hij gepresteerd heeft, er niet meer inspanningen geleverd zijn om hem bij Antwerp te houden.”

Lior Refaelov maakte in 2018 de winnende tegen Genk
Lior Refaelov heeft een verleden als speler van Club Brugge, maar dat deerde hem niet om de overstap naar Anderlecht te maken. (Photo by Nico Vereecken/Photonews)

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws