Pérez steelt de show bij tweede oefenzege van Club

Daniel Pérez in actie tegen KAA Gent
GENT, BELGIUM - MARCH 15: Daniel Perez of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between KAA Gent and Club Brugge KV at Ghelamco Arena on March 15, 2021 in Gent, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Club Brugge heeft zich woensdagavond hersteld van de 0-1 nederlaag tegen KV Kortrijk. Hoewel het zeker niet van harte ging, werd Zulte-Waregem met 2-1 verslagen. Door een doelpunt van Jelle Vossen liep de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan. In de tweede helft zetten elf frisse spelers de scheve situatie recht. Daniel Pérez – die zijn eerste minuten van de voorbereiding maakte – was met twee treffers de grote man.

Op een zonnig Belfius Basecamp stuurde Clement een sterke elf het veld in. Naast bekende namen als Brandon Mechele, Ruud Vormer, Charles de Ketelaere en Noa Lang stonden ook Nick Shinton, Maxim De Cuyper en David Okereke aan de aftrap. Met hen hoopte Club Brugge vertrouwen te tanken voor de Supercup tegen KRC, die over anderhalve week op het programma staat. De wedstrijd begon echter rampzalig voor de thuisploeg. Binnen drie minuten keek ze al tegen een achterstand aan. Het was Vossen – uitgerekend degene met een verleden op Jan Breydel – die bij de tweede paal kon binnentikken.

Het was alweer de derde keer deze voorbereiding dat Blauw-Zwart in de eerste helft op achterstand kwam. Dat kan haast geen toeval meer zijn, zou je denken… De thuisploeg probeerde de wedstrijd vervolgens naar zich toe te trekken. Daarin was een belangrijke rol weggelegd voor De Ketelaere. Het goudhaantje speelde op zijn favoriete linkshalfpositie en bracht Okereke met een leep balletje in stelling. De Nigeriaan slaagde er echter niet in om de bal te controleren, waardoor de de doelman van Zulte-Waregem de bal makkelijk kon oppikken. Club was vervolgens via een kopbal van Bas Dost dichtbij de gelijkmaker, maar hij zag zijn poging knap gekeerd worden.

Voldoende mogelijkheden

Blauw-Zwart creëerde kansen en dat ten opzichte van afgelopen zaterdag al een hele verbetering. Nu moesten ze alleen nog gepromoveerd worden tot doelpunten. Ook de derde mogelijkheid ging er niet in. Matej Mitrovic knikte tegen de buitenkant van de paal. Het zat dus niet bepaald mee voor Club Brugge, dat er niet in slaagde om nog voor de pauze op gelijke hoogte te komen.

De ploeg van Clement moest in de tweede helft dus uit een ander vaatje tappen. De oefenmeester stuurde na de pauze elf frisse spelers binnen de lijnen. Pérez was één van hen. De Venezolaan keerde afgelopen maandag terug op het trainingsveld en maakte woensdagavond dus zijn eerste minuten van de trainingsveld. De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor Pérez, maar hij reageerde net iets te laat op een scherpe bal van Federico Ricca. Vlak na het uur kreeg de Venezolaan nog een keer de kans om Club op gelijke hoogte te schieten. Ditmaal schoot hij recht op de doelman van Essevee.

Drie keer is scheepsrecht en dat gold woensdagavond ook voor Pérez. Op aangeven van Youssouph Badji was hij de defensie én de goalie van Zulte-Waregem te slim af: 1-1. Badji kopte Club vervolgens bijna op voorsprong. De ‘B-ploeg’ kwam een stuk beter voor de dag dan de elf in de eerste helft. Een klein kwartier voor tijd kwam ze op een verdiende 2-1 voorsprong. Pérez knikte schitterend binnen uit een afgemeten voorzet van Mats Rits. Zulte-Waregem kreeg nog een goede mogelijkheid op de 2-2, maar Senne Lammens redde uitstekend. De bezoekers drongen in de slotfase nog wel serieus aan, maar dat was eigenlijk te laat. Club Brugge boekte zodoende zijn tweede oefenzege van de voorbereiding. Met dank aan Pérez.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws