Pérez is helemaal terug: ''Dat was een droom voor mij''

Daniel Perez tegen Standard
Daniel Perez tegen Standard Foto: © Perry Vd Leuvert/Photo News

Club Brugge liep woensdagavond al vroeg achter de feiten aan tegen Zulte-Waregem. De ploeg van Philippe Clement begon het sterkst, maar moest na een treffer van Jelle Vossen al na drie minuten achtervolgen. Pas in de tweede helft boog de landskampioen de 0-1 achterstand om in een overwinning. Met twee doelpunten was Daniel Pérez de grote man. De Venezolaan maakte woensdagavond pas zijn eerste minuten van de voorbereiding, maar was dus direct van grote waarde.

Pérez verruilde Metropolitanos FC afgelopen januari voor Club Brugge. De spits staat in zijn thuisland te boek als groot talent met een neusje voor de goal. Dat bewees hij bij zijn debuut voor Club NXT. Na nog geen vijf minuten was het al raak. Pérez sloot vervolgens al snel aan bij de hoofdmacht, waarvoor hij in de afgelopen maanden acht keer in actie kwam. Daarin scoorde hij één keer. Afgelopen maand was hij met de nationale ploeg van Venezuela actief op de Copa América.

Begin deze week verwelkomde Clement hem terug op het trainingsveld. ''Ik ben heel tevreden dat ik nuttig kon zijn voor het team met 2 goals'', reageerde Pérez na afloop van het oefenduel met Zulte-Waregem. ''Ik ben net terug van de Copa America en dat was echt een droom voor mij om met zulke getalenteerde jongens te spelen en te trainen. Nu ben ik natuurlijk wat moe na het harde trainen, maar dat is goed en op die manier kunnen we een goed seizoen draaien.''

De volgende oefenwedstrijd laat niet lang op zich wachten. Vrijdagavond is AEK Athene te gast in Brugge. De Grieken zegevierden dinsdagmiddag nog met 0-2 tegen Antwerp FC. ''Nu wordt het belangrijk om voldoende rust te nemen en klaar te zijn voor de volgende oefenpartij'', aldus Pérez.