Ook Genk beleeft moeizame generale voor Supercup

PHOTONEWS 10906086 084
PHOTONEWS 10906086 084 Foto: © Ses/Photo News

Nog drie nachtjes slapen en dan trapt het nieuwe seizoen in België af met de strijd om de Supercup. Landskampioen Club Brugge krijgt op eigen veld bezoek van bekerwinnaar KRC Genk. Beiden beleefden geen beste generale repetitie. Nadat Club Brugge dinsdagavond verloor van FC Utrecht, slaagden ook de Limburgers er niet in om te winnen van een Nederlandse ploeg. Ze kwamen tegen AZ niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

KRC Genk speelde voorafgaand het duel met AZ drie oefenwedstrijden. Daarin zegevierde de ploeg van John van den Brom van Eendracht Termien en Eupen en speelde ze gelijk tegen FC Groningen. Met AZ wachtte woensdagmiddag dus de laatste test voor de Supercup. Van den Brom begon met wat grotendeels zijn basiself zal zijn als Genk het opneemt tegen Club Brugge. Zo stonden onder meer Junya Ito, Bryan Heynen, Theo Bongonda en topschutter Paul Onuachu aan de aftrap. Ook voor nieuwkomer Mike Trésor had Van den Brom een basisplaats in petto.

AZ speelde daarentegen met een veredelde B-ploeg. Toch hielden de bezoekers zich in de eerste helft vrij eenvoudig staande. Het was niet overtuigend wat Genk liet zien. De brilstand bij rust was dan ook een logisch gevolg van het spelbeeld in de eerste helft. Van den Brom besloot om zijn ploeg vervolgens op een paar posities te wijzigen. Voor Onuachu zat de wedstrijd er al na 45 minuten op. De Gouden Stier en tevens Profvoetballer van het Jaar vertrekt deze zomer mogelijk naar de Premier League. Het wordt in de komende dagen dus nog afwachten of hij zaterdag van de partij is.

Veel wissels

Genk leek op het uur de score te openen, maar de treffer van Joseph Paintsil ging niet door vanwege buitenspel. Van den Brom haalde daarna nog eens vijf spelers naar de kant. Van de basiself stond alleen doelman Max Vandevoordt na een uur nog binnen de lijnen. Vandevoordt moest in de 65ste minuut optreden nadat AZ bijna gebruik maakte van een fout in de Genkse opbouw. Dat deed de doelman goed. De kansen waren aan de andere kant weliswaar heel schaars, maar Genk kwam een klein kwartier voor tijd wel op voorsprong. Een lange bal van achteruit werd uitstekend verzilverd door Cyril Dessers.

AZ drong in de slotfase nog wel aan en was via een harde schuiver van een meter of twintig nog dichtbij de gelijkmaker. Vandevoordt redde echter wederom uitstekend. Hoewel de doelman een puike wedstrijd keepte, moest hij in de laatste minuut alsnog de gelijkmaker slikken: 1-1. Zodoende beleefde Genk evenals Club Brugge een moeizame generale voor de Supercup.