Nieuwe optie voor de spits dient zich aan bij Club NXT

Philippe Clement coacht Club Brugge tegen KV Kortrijk
KORTRIJK, BELGIUM - APRIL 03 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Kv Kortrijk and Club Brugge on April 03, 2021 in Kortrijk, Belgium, 03/04/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Hoewel het verlanglijstje van Club Brugge inmiddels aardig vol begint te raken, is het nog altijd wachten op de eerste zomeraanwinst. Naar verluidt geniet nu ook Caleb Chukwuemeka interesse van Blauw-Zwart. De 19-jarige spits zit op dit moment zonder club. Of de Belgen daadwerkelijk werk gaan maken van zijn komst, moet nog blijken. Philippe Clement heeft namelijk al genoeg spitsen tot zijn beschikking.

Club Brugge moet er eerst nog twee zien te lozen. Zowel Michael Krmencik als Kaveh Rezaei staat al een tijdje op de nominatie om te vertrekken. Een vertrek van Krmencik lijkt een kwestie van tijd. De Tsjech geniet naar verluidt concrete interesse van Besiktas. Hij nam in ieder geval al afscheid van PAOK, de ploeg waarvoor hij in het voorbije halfjaar op huurbasis actief was. Zelfs als Club Brugge Krmencik en Rezaei deze zomer verkoopt, heeft het nog vier spitsen onder contract staan.

Naast Bas Dost, Youssouph Badji en Daniel Pérez is en blijft David Okereke van nature ook ‘gewoon’ een spits. Clement gebruikt hem echter steeds vaker als buitenspeler. Alsof Clement nog niet genoeg te kiezen heeft, dient zich bij Club NXT nu ook een optie voor de spitspositie aan. Noah Aelterman maakte donderdagmiddag indruk door op de Future of Football Cup drie keer te scoren tegen Jong PSV. Genoeg voor de zege waren zijn treffers weliswaar niet, maar Aelterman heeft zich wel even in de kijker kunnen spelen.

Onomstreden

De 20-jarige Belg kwam in het voorbije seizoen al 22 keer uit voor Club NXT. Onomstreden was hij niet. Van de 22 wedstrijden waarin hij in actie kwam, begon hij er namelijk slechts elf aan de aftrap. Grote kans dat daar dit seizoen verandering in komt. Pérez maakt deel uit van de A-selectie en Thibo Baeten, in de eerste helft van het voorbije seizoen de topscorer van Club NXT, maakte afgelopen januari al de overstap naar NEC. In de UEFA Youth League kennen ze Aelterman ook al. Twee seizoenen geleden scoorde hij vier keer in de groepsfase, waaronder drie keer tegen Paris Saint-Germain.

Noah Aelterman was in 2019 nog trefzeker tegen PSG in de UEFA Youth League.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws