Lammens moet nu laten zien dat hij echt aan het groeien is

Senne Lammens in actie namens Club Brugge
KNOKKE-HEIST, BELGIUM - JUNE 26: goalkeeper Senne Lammens of Club Brugge during the friendly match match between Club Brugge and Beerschot at Belfius Basecamp on June 26, 2021 in Knokke-Heist, Belgium (Photo by Herman Dingler/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
Orange Pictures/Photo News

Senne Lammens was in de voorbereiding een van de grote revelaties bij Club Brugge. De goalie maakte in het voorbije seizoen een goede indruk bij Club NXT en kreeg van Philippe Clement de kans om zich te laten zien. Dat ging hem vooralsnog goed af, alhoewel hij tegen FC Utrecht pijnlijk in de fout ging. Met een basisplaats in de Supercup in het vooruitzicht, moet Lammens nu laten zien dat hij echt aan het groeien is.

Met Nick Shinton en Lammens had Rik De Mil in het afgelopen seizoen niets te klagen over zijn bezetting onder de lat. Zowel Shinton als Lammens mocht in 1B ervaring opdoen. Beiden deden dat naar behoren. Het was dan ook niet meer dan logisch dat zij in de voorbije weken een serieuze kans kregen van Clement. Dat kon natuurlijk ook niet los worden gezien van het vertrek van Ethan Horvath. De Amerikaan trok deze zomer transfervrij de deur op Jan Breydel achter zich dicht en tekende eerder deze week een contract bij Nottingham Forrest.

Club Brugge had ervoor kunnen kiezen om de transfermarkt op te gaan en een nieuwe stand-in voor Simon Mignolet aan te trekken. Die noodzaak was er echter niet. Vooral Lammens maakte in de afgelopen weken een goede indruk. Hij vierde een week geleden pas zijn negentiende verjaardag, maar maakt al een volwassen indruk. Dat is goed nieuws voor Clement, want komende zaterdag kan hij nog niet beschikken over Mignolet. De goalie is herstellende van een knieblessure en moet ook de competitiestart tegen Eupen missen.

Debuut

Er dringen zich dus belangrijke weken aan voor Lammens, die het hoofd koel moet houden na zijn pijnlijke misser tegen FC Utrecht. Hij dacht de bal over de achterlijn te kunnen laten rollen, maar schatte de situatie volledig verkeerd in. Een aanvaller van FC Utrecht pikte hem de bal af en schoot die in het lege doel: 1-2. Foutje. Kan gebeuren. Voor Club én Lammens is het belangrijk dat hij daar niet te lang over blijft piekeren. Het was immers ‘slechts’ een oefenwedstrijd. Zaterdag moet hij er écht staan. In zijn eerste officiële wedstrijd voor Blauw-Zwart.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws