Geen Vormer tegen Genk: potentiële vervangers op een rij

PHOTONEWS 10923266 122
PHOTONEWS 10923266 122 Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Philippe Clement kan dinsdagavond in de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht geen beroep doen op Ruud Vormer. Belangrijker nog: de aanvoerder mist ook het duel om de Supercup met KRC Genk. Vormer is weliswaar niet zelf besmet met het coronavirus, maar hij heeft wel een hoogrisicocontact gehad. Clement moet dus aan de puzzel. Wij helpen hem en zetten Vormer zijn potentiële vervangers op een rijtje.

Ruud Vormer, Odilon Kossounou en Charles de Ketelaere. Dat leek het middenveld te worden in de eindstrijd van de Supercup tegen KRC Genk. Kossounou zakte op de eerste speeldag van de play-offs tegen Anderlecht weliswaar door het ijs op het middenveld, maar Clement ziet hem toch als serieuze optie voor die positie. Dat ging vooralsnog ten koste van Mats Rits. De Belg was in het afgelopen seizoen nog één van de uitblinkers in het kampioenselftal, maar moest in de recente oefenwedstrijden Kossounou voor zich dulden.

Door het wegvallen van Vormer is de kans groot dat Rits alsnog als basisspeler aan het seizoen begint. Of het middenveld van Club Brugge dan niet te defensief wordt? Met zowel Kossounou als Rits zou je zeggen van wel, maar met De Ketelaere als derde persoon op het middenveld zou het Clement goed uitkomen. Clement bouwde in de laatste fase van het voorbije seizoen sowieso al wat meer zekerheid in zijn elftal. Zo koos hij in beide ontmoetingen met Antwerp FC voor het duo Éder Balanta en Rits. Dat ging wel overduidelijk ten koste van het voetbal. In de thuiswedstrijd tegen Antwerp FC moest Hans Vanaken er uiteindelijk toch nog aan te pas komen.

Mats Rits scoort tijdens zijn 250ste match voor Club Brugge tegen Antwerp FC
Mats Rits, die op de foto een treffer viert met Charles de Ketelaere, lijkt de voornaamste kandidaat om Ruud Vormer te vervangen. (Photo by Philippe Crochet/Photonews)

Een streepje voor

Rits is in onze ogen in ieder geval de belangrijkste kandidaat om de absentie van Vormer op te vangen. Balanta is ook een optie, maar Rits heeft voetballend een streepje voor. Club Brugge speelt zaterdagavond een thuiswedstrijd, zeker nu een deel van de achterban weer welkom is. De landskampioen zal haar willen vermaken, alhoewel winnen nog altijd het belangrijkste is en blijft. Mocht Clement toch liever een extra 'voetballer' naast Kossounou en De Ketelaere willen hebben, schuiven wij Thomas Van den Keybus naar voren als kandidaat.

Van den Keybus maakt in de voorbereiding weliswaar indruk als gelegenheidsrechtsback, maar zijn voorkeur gaat vanzelfsprekend uit naar het middenveld. Dat Van den Keybus talent heeft, staat buiten kijf. Het is echter de vraag of Clement het aandurft om in een wedstrijd waarin de druk direct hoog is, durft te kiezen voor een speler die pas 167 minuten in de hoofdmacht in de benen heeft. Andere, maar minder voor de hand liggende opties zijn Cisse Sandra en Lynnt Audoor. Beiden kregen in de voorbije weken de kans om zich te laten zien. Speeltijd in de Supercup zou voor zowel Sandra als Audoor zijn officiële debuut in de hoofdmacht betekenen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand