FC Utrecht geeft Club veel stof tot nadenken

Noa Lang in de oefenwedstrijd tussen Club en FC Utrecht
KNOKKE HEIST, NETHERLANDS - JULY 13: Noa Lang of Club Brugge during the Club Friendly match between Club Brugge and FC Utrecht at Basecamp on July 13, 2021 in Knokke Heist, Netherlands (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Orange Pictures/Photo News

Club Brugge heeft de zeges op Zulte-Waregem en AEK Athene geen passend vervolg kunnen geven. Vier dagen voor de Supercup tegen KRC Genk verloor de nummer één van België met 2-3 van FC Utrecht. De A-ploeg, die mogelijk ook zaterdag aan de aftrap stond, speelde een uur mee. De tussenstand was op dat moment nog 1-1.

Clement wijzigde zijn basiself op drie posities ten opzichte van de laatste oefenwedstrijd tegen AEK Athene. Clinton Mata keerde terug aan de aftrap, terwijl Mats Rits op de plek van Ruud Vormer kwam te spelen. Ook Daniel Pérez begon aan de krachtmeting met FC Utrecht. De Venezolaan maakte veel indruk in de wedstrijden tegen Zulte-Waregem en AEK Athene, waarin hij drie keer trefzeker was.

Het begin was veelbelovend. Nadat FC Utrecht kon counteren na een slechte pass van Odilon Kossounou, zorgde Bas Dost aan de andere kant voor het eerste doelgevaar. De Nederlander deed er echter veel te weinig mee. De tweede mogelijkheid was ook voor Club Brugge. Pérez nam de bal echter niet lekker mee, waardoor de doelman van FC Utrecht de openingstreffer kon voorkomen.

Cadeautje

Club had weliswaar de overhand, maar van een leien dakje liep het zeker niet. De slordigheden kropen na de felle start in het spel van de thuisploeg en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Het optreden van Club in de eerste helft moet Clement zorgen baren. De oefenmeester vertelde voor de aftrap dat hij tevreden was over het verloop van de voorbereiding, maar de eerste 45 minuten tegen Utrecht leken nergens op. De bezoekers kwam vlak na het halfuur zelfs op voorsprong.

Een cadeautje van Matej Mitrovic. Opnieuw. Afgelopen vrijdag maakte hij al een eigen goal en dinsdagavond zorgde hij er met een dramatische terugspeelpass voor dat Remco Balk de score kon openen. Mogelijkheden op de gelijkmaker kreeg de thuisploeg vervolgens niet meer, waardoor FC Utrecht ging rusten met een 0-1 voorsprong.

Felle hervatting

Club moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen om niet met een nederlaag richting de Supercup te trekken. Dat deed het in eerste instantie nog zonder wijzigingen. Club schoot in ieder geval een stuk beter uit de startblokken. Na een goede actie van De Ketelaere op de achterlijn werkte Rits in tweede instantie de bal binnen: 1-1. Blauw-Zwart drukte FC Utrecht ver terug en was via een kopbal van Federico Ricca dichtbij de 2-1. Hij zag zijn poging echter op de paal belandden.

Na een uur bracht Clement een vers en vooral jong tiental binnen de lijnen. Alleen doelman Senne Lammens bleef staan. Dezelfde Lammens ging vlak na het grote wisselen lelijk in de fout. De goalie, die zo’n goede indruk maakte in de voorgaande wedstrijden, dacht de bal over de achterlijn te kunnen laten rollen, maar Djevencio van der Kust pikte hem de bal af en schoot de 1-2 binnen.

Strafschop

Een kwartier voor tijd was Cisse Sandra dichtbij de gelijkmaker, maar hij zag zijn kopbal op de lat belanden. Een minuut later floot de scheidsrechter van dienst voor een makkelijke strafschop voor FC Utrecht. Lammens kon zijn fout voorafgaand aan de 1-2 niet rechtzetten: het werd 1-3. De aansluitingstreffer liet echter niet lang op zich wachten. Lynnt Audoor schoot zijn ploeg met een droge knal terug in de wedstrijd.

De jonkies gingen op zoek naar de 3-3, maar liepen in de tegenaanval tegen de 2-4 aan. Het duel ging in de slotfase nog op en af. Doelpunten vielen er echter niet meer. Ja, Mathis Servais knalde nog prachtig raak, maar dat ging niet door wegens buitenspel. Zodoende verloor Club Brugge zijn zesde en tevens laatste oefenwedstrijd voor de Supercup met 2-4.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws