Extra aandacht voor De Ketelaere op zijn favoriete positie

De Ketelaere in de uitwedstrijd van Club Brugge tegen STVV
SINT TRUIDEN, BELGIUM - JANUARY 10: Charles De Ketelaere of Club Brugge during the Pro League match between STVV and Club Brugge at Stayen on January 10, 2021 in Sint Truiden, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Hoewel Club Brugge alweer bijna een maand op het trainingsveld staat, heeft Philippe Clement nog geen moment kunnen beschikken over een complete spelersgroep. Ook voor de Supercup tegen KRC Genk moet Clement puzzelen. Naast Simon Mignolet en Ruud Vormer is ook Hans Vanaken niet beschikbaar. De absentie van Vanaken maakt de weg vrij voor Charles de Ketelaere. Het goudhaantje van het afgelopen seizoen gaf na de laatste speeldag nog aan dat hij graag wat meer vanuit het centrum wil opereren.

Eén van de redenen waarom De Ketelaere zo geliefd is bij Clement is zijn veelzijdigheid. De Ketelaere kan als vleugelaanvaller uit de voeten, als middenvelder en in nood ook als linksback. In het afgelopen seizoen zette Clement hem ook wel eens in de punt van de aanval neer. In die wedstrijden werd eigenlijk al duidelijk dat hij het beste tot zijn recht komt als hij vanuit de as komt te spelen. Na afloop van de laatste wedstrijd van het voorbije seizoen tegen KRC Genk liet De Ketelaere er geen misverstand over bestaan. ”Ik zou graag een iets centralere positie krijgen”, liet hij weten.

Interessant

In de aanloop naar de eindstrijd van de Supercup doet hij er in gesprek met Het Laatste Nieuws nog een schepje bovenop. ”Centraal heb je meer aan mij dan op de flank. Dat is voor Club toch ook het interessantste?” In de Supercup en volgende week bij de competitiestart krijgt hij de kans om Clement daarvan te overtuigen. Vanaken hoeft zich namelijk pas eind komende week terug te melden op de club. Naast de kraker tegen KRC Genk gaat dus ook het eerste competitieduel met Eupen aan hem voorbij.

Frank Raes, commentator bij Sporza, is erg benieuwd naar De Ketelaere. ”Ik wil wel eens zien wat De Ketelaere kan op de positie van Vanaken, wat toch zijn beste positie zou zijn”, blikt Raes vooruit op de kraker tussen Club Brugge en de Limburgers.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws