Exit Krmencik en Sobol: Club niet meer aanwezig op EK

PHOTONEWS 10887903 010
PHOTONEWS 10887903 010 Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Terwijl Club Brugge zijn derde oefenwedstrijd van de voorbereiding afwerkte, namen Tsjechië en Michael Krmencik het in de kwartfinales van het EK op tegen Denemarken. De spits, die deze zomer wil en mag vertrekken bij Club Brugge, kwam weliswaar 45 minuten in actie, maar slaagde er niet in om een nederlaag en dus uitschakeling te voorkomen. Ook voor Eduard Sobol zit het toernooi erop. Dat betekent dat alle EK-gangers van Club Brugge inmiddels naar huis zijn.

De exit werd afgelopen maandag al ingezet. Hoewel Simon Mignolet een dag ervoor niet in actie kwam tegen Portugal, hield hij er wel een blessure aan over. De goalie van Club Brugge liep tijdens de warming-up een knieblessure op. Die zorgde ervoor dat hij het trainingskamp van de Rode Duivels vroegtijdig moest verlaten. Hoewel de ernst van de blessure meevalt, dreigt hij de Supercup tegen KRC Genk én de competitiestart tegen Eupen te moeten missen.

Met Matz Sels als nieuwe stand-in van Thibaut Courtois reisde de ploeg van Roberto Martínez afgelopen donderdag af naar München. Een dag later stond daar de kwartfinale tegen Italië op het programma. Omdat Eden Hazard niet op tijd fit geraakte, leek Hans Vanaken terug te keren in de wedstrijdselectie. Martínez gaf echter de voorkeur aan Nacer Chadli. Vanaken nam dus voor alweer de vierde keer plaats op de tribune. Vanop de tribunes van de Allianz Arena moest hij lijdzaam toezien hoe de Rode Duivels bij tijd en wijlen werden overklast door de Italianen.

Vakantie

België kwam de in de eerste helft opgelopen achterstand niet meer te boven. Een streep door de EK-droom en Vanaken mag dus (eindelijk) met vakantie. De middenvelder is niet de enige. Ook Krmencik en Sobol kunnen na hun uitschakeling eindelijk bijkomen van een turbulent seizoen. Eerstgenoemde slaagde er zaterdagavond met Tsjechië niet in om te winnen van Denemarken. De Denen leidden na 45 minuten al met 0-2. Krmencik, die tot dan toe pas achttien minuten in actie kwam, maakte direct na de pauze zijn entree binnen de lijnen. Met Krmencik in de ploeg scoorde Tsjechië na nog geen vijf minuten de aansluitingstreffer.

Meer zat er echter niet in voor de Tsjechen. Denemarken trok de 1-2 overwinning over de streep en neemt het in de halve finale op tegen Engeland. De Britten waren later op de avond met ruime cijfers te sterk voor Oekraïne: 0-4. De ruststand was weliswaar nog slechts 0-1, maar door twee vroege doelpunten in de tweede helft kon de scheidsrechter eigenlijk al op het uur affluiten. Sobol kwam ook in Rome niet in actie. In het stadion waar hij in december nog rood pakte tegen Lazio, bleef hij opnieuw de hele wedstrijd op de bank. Uiteindelijk kwam de verdediger van Club Brugge dit EK slechts drie minuten in actie.