Einde transfersoap: Antwerp FC heeft Balikwisha binnen

Michel-Ange Balikwisha staat op het verlanglijstje van Club Brugge
Liege, Belgium - January 24 : Michel Ange Balikwisha forward of Standard Liege scores a goal during the Jupiler Pro League match between Standard Liege and Sporting Charleroi on January 24, 2021 in Liege, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Sebastien Smets / Photonews
© Ses/Photo News

De zoektocht van Club Brugge naar een nieuwe vleugelaanvaller duurt voort. De landskampioen wilde zich graag versterken met Michel-Ange Balikwisha, maar de Belg vertrekt naar Antwerp FC. Binnenlandse media meldden al dat Standard en Antwerp FC een akkoord hadden bereikt over de transfersom en nu heeft de Great Old de komst van Balikwisha officieel gemaakt.

Daarmee komt er eindelijk een einde aan een lange en voor Club Brugge teleurstellende transfersoap. De landskampioen leek in eerste instantie de beste papieren te hebben om Balikwisha over te nemen van Standard. Ze was akkoord met de ploeg uit Luik over een transfersom die door bonussen kon oplopen tot zeven miljoen euro. Balikwisha zelf zag echter geen heil in een overgang naar Jan Breydel.

Vanaf het moment dat Antwerp FC zich serieus meldde in de strijd om zijn handtekening, had de aanvaller zijn keuze gemaakt. De Antwerpenaren boden hem een financieel beter plaatje voor. Daarnaast is Balikwisha ervan overtuigd dat hij op de Bosuil vaker in actie zal komen dan op Jan Breydel. Hij had zijn jawoord weliswaar al gegeven aan Antwerp FC, maar de nummer drie van het afgelopen seizoen moest nog wel een akkoord zien te bereiken met Standard. Dat leek in eerste instantie nog wel even op zich te laten wachten.

Balikwisha dreigde met de Wet van ’78, maar die hoeft niet meer van pas te komen. Antwerp FC en Standard hebben immers een akkoord bereikt. ”RAFC wenst Standard Luik en de entourage van de speler uitdrukkelijk te bedanken om tot dit akkoord te komen”, klinkt het op de site van de Great Old. Balikwisha tekent op de Bosuil een contract tot medio 2026.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws