Club wil fraaie Supercupreeks doortrekken tegen Genk

Bas Dost en Ruud Vormer vieren een treffer van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 31 : Bas Dost forward of Club Brugge celebrates scoring a goal with Ruud Vormer midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Standard de Liege on January 31, 2021 in Brugge, Belgium, 31/01/2021 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
©Photonews

Het seizoen beginnen met een hoofdprijs. Niet veel clubs krijgen die mogelijkheid. Club Brugge wel. De ploeg van Philippe Clement neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen KRC Genk. Ze heeft nog wat recht te zetten tegen de Limburgers, na de nederlagen in de laatste twee ontmoetingen. De Blauw-Zwarten kunnen op basis van het verleden van de Supercup met veel vertrouwen toewerken naar de clash op Jan Breydel.

Club Brugge en KRC Genk stonden nog pas twee keer eerder tegenover elkaar in de eindstrijd van de Supercup. In 1998 zegevierden de Blauw-Zwarten met 2-1, vier jaar later waren ze met 0-2 te sterk voor de Limburgers. De onderlinge historie in de eindstrijd van de Supercup is echter niet de enige reden waarom het verleden voor veel vertrouwen op en rond Jan Breydel moet zorgen.

Blauw-Zwart speelde vooralsnog al achttien finales van de Supercup. Met vijftien eindzeges is het recordhouder. Drie keer moest de ploeg dus haar meerdere erkennen in de tegenstander. Toeval of niet, in de drie verloren finales was Club Brugge telkens de uitspelende ploeg. In 1995, 2007 en 2015 verloor het van respectievelijk Anderlecht, nog eens Anderlecht en KAA Gent. Van de vijftien eindzeges werden er liefst tien op eigen veld behaald. Er is dus nogal sprake van een bepaalde Brugse dominantie op Jan Breydel. Niet alleen op de tribunes, maar ook op het veld.

Standard

De laatste twee eindzeges van de Supercup die Club Brugge op eigen veld afwerkte, werden met 2-1 gewonnen van Standard. In 2018 veroverde Blauw-Zwart voor het laatst deze prijs. Hans Vanaken en Wesley verzorgden toen de Brugse productie. De eindzege van de Supercup bleek echter geen voorbode voor een succesvol seizoen. In de strijd om de landstitel moest Club zijn meerdere erkennen in KRC Genk en de Beker van België ging naar KV Mechelen.

Club Brugge won zijn laatste Supercup in 2018.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws